Nemzetközi foci

Dárdai történelmet írna a Herthával

A berliniek magyar edzője nem beszélt mellé, elárulta, a csapatának rendkívül fontos állomás a Német Kupa szerda esti mérkőzése.

Kapcsolódó cikkek

Jól emlékezhetünk arra, hogy még a szezon megkezdése előtt Dárdai Pál elárulta nagy álmát. Legfőbb vágya, hogy elsétáljon a lakása közelében lévő Olimpiai Stadionba, s megtekinthesse a Német Kupa fináléját, de nem egyszerű nézőként, hanem az oldalvonalról irányíthassa csapatát. Akkor alighanem sokan megmosolyogták ezért, hiszen hiába rendezik a fővárosban a DFB-kupa döntőjét, a Hertha általában már a tavaszt sem éri meg. Ahogy az a Népszava cikkébőlkiderül, e kijelentése óta már fél év telt el, ám ennyi idő alatt is rengeteg történt a klub háza táján.

Dárdainak sikerült felkavarni az állóvizet. Bár a berliniek első győzelme a tavaszi szezonban még várat magára, húsz forduló után harmadik helyen áll az együttes, annyi pontot gyűjtött ez idő alatt a Bundesligában, mint az előző szezonban összesen, s a kupában is mindössze két győzelem választja el Dárdai nagy álmának megvalósulásától.

A szerdai ellenfél (19.00, tv: Sport2) távolról sem tűnik verhetetlennek, hiszen a másodosztályú Heidenheimmel kell megküzdeniük a fővárosiaknak. Az együttes nyolcadik helyen áll a 18 tagú Bundesliga 2-ben. Otthon sem félelmetes ellenfél, hiszen a 13 ezer férőhelyes Voith Arénában négyszer nyert, négyszer kikapott, kétszer pedig remizett, mérlege tehát ötven százalékos. A kupa persze teljesen más, itt a kiscsapatok mindig megtáltosodhatnak.

– Rendkívül fontos állomás ez számunkra – hangoztatta Dárdai Pál. – A pillanatnyi forma dönthet. Természetesen mindenképpen nyerni szeretnénk, ugyanakkor nagyon nehéz találkozóra számítunk.
Honfitársunk elismeréssel szólt a Heidenheim edzőjéről, Frank Schmidtről, akit nagyon jó trénernek tart. – Bármelyik meccsét is láttam együttesének, mindig látni lehetett, mit akarnak játszani – emelte ki.

Dárdai azonban óriási lehetőség kapujába került, hiszen a kupában is történelmet írhat: a Hertha nagycsapata 1977-ben és 1979-ben jutott a döntőbe, de mindkétszer alulmaradt. 1981 óta pedig először kerülne az elődöntőbe, igaz, B csapata 1993-ban a fináléig jutott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik