Nemzetközi foci

Luis Enrique és Mascherano: „Hosszú út áll még előttünk”

A Barcelona nyerte a rangadót, a bíró két piros lapot osztott ki az Atlético Madrid játékosainak.

Kapcsolódó cikkek

A címvédő és listavezető FC Barcelona hazai pályán 2-1-re legyőzte a második Atlético Madridot a spanyol bajnokság 22. fordulójának szombati rangadóján, amelyet 94 990 néző látott a helyszínen,

Némi meglepetésre a találkozó elején a vendégek játszottak jobban, és Koke góljával már a tizedik percben megszerezték a vezetést. A Barcelona a félidő közepén kezdett magára találni, majd fokozatosan átvette az irányítást.

A 31. percben egy gyönyörű akció végén Lionel Messi egyenlített, nyolc perccel később pedig Luís Suárez egyéni villanásával már a katalánoknál volt az előny. A madridiak helyzetét tovább rontotta, hogy a Messit durván letalpaló Filipe Luíst kiállította a játékvezető.

A 65. percben kilenc emberre fogyatkozott az Atlético: a sárga lapos Diego Godín rossz ütemben lépett oda honfitársának, az uruguayi Suáreznek, így ő is idő előtt kiállni kényszerült.

https://www.youtube.com/watch?v=RVfjDhPU4yM

Luis Enrique vezetőedző csapata sorozatban nyolcadik találkozóját nyerte meg, vereséget pedig október eleje és 26 mérkőzés óta nem szenvedett. A tréner boldognak és megkönnyebbültnek tűnt a lefújás után.

„A meccs pozitívumai maradnak meg bennem, bár mindig vannak dolgok, amin javíthatunk. Furcsa volt a játékunk az elején, nehezen lendültünk bele, és még akkor sem tudtuk a legjobbunkat nyújtani, amikor az eredmény kedvezőtlenül alakult számunkra” – nyilatkozta Luis Enrique.

Kifejtette: két hátravont emberrel igyekezett megerősíteni a védelmet, ennek ellenére nem tudták teljesen lezárni a területet a vendégek támadói előtt, és a labdabirtoklással is komoly gondjaik adódtak.

„A második félidőben az volt a cél, hogy lezárjuk a meccset, amilyen gyorsan csak tudjuk. Igaz, hogy ez egy fontos találkozó volt, de még mindig hosszú az út a címvédésig, hiszen minden csapatnál adódhatnak nehézségek” – mondta.

Végül a meccset eldöntő Luis Suárezt dicsérte az edző: „Ő egy kész játékos, és még javult is, ezáltal rengeteg lehetőséget ad számunkra.”

Az alacsony termete miatt El Jefecito, illetve The Little Chief (magyarul: Kisfőnök) becenévre hallgató Javier Mascherano kettős szerepet töltött be az Atlético ellen, hiszen biztosította a védőfal és a középpálya közötti összeköttetést, sőt támadásban is veszélyesnek bizonyult.

„Boldogok vagyunk ezzel az eredménnyel. Kemény meccs volt, ahogy az Atlético ellen mindig. Ez megerősít minket. Fontos volt, hogy három pontot szerezzünk, ezáltal növeljük a távolságot a két csapat között. Hosszú út áll még előttünk, de a közvetlen riválisok legyőzése mindig fontos. Elvégeztük a feladatunkat, de a továbbiakban is így kell dolgozunk” – vélekedett az argentin.

Mascherano is beismerte, hogy az első félidő elején nem volt az igazi a Barcelona, de kiemelte, hogy miután gólt kaptak, azonnal reagálni tudtak, átvették az irányítást, és fokozták támadásaik intenzitását. „A második félidőt is rendkívül megnehezítették” – mondta, arra utalva, hogy a szünet után már nem tudtak betalálni a fővárosiak hálójába.

„Igyekeztek őrizni a labdát, és folyamatosan visszahúzódtak a saját kapujuk elé. Nem akartunk kockáztatni, bár mindig van némi kockázat a játékban, mert jók a pontrúgásaik.”

A Villarreal hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Granada együttesét, és immáron kilenc mérkőzés óta veretlen a bajnokságban. A Real Sociedad 2-1-re nyert a Real Betis ellen; a sevillai együttes december elején győzött legutóbb a Primera Divisiónban, és nyeretlensége immár kilenc forduló – illetve a Király Kupát is beleszámítva 12 tétmeccs – óta tart.

A Málaga és az Athletic Bilbao is idegenbeli sikert aratott. Előbbi az Eibar, utóbbi pedig Megyeri Balázs csapata, a Getafe otthonából hozta el a három pontot. A magyar kapus a kispadon ült.

Primera División, 22. forduló:

Real Sociedad – Real Betis 2-1 (2-0)

Villarreal – Granada 1-0 (0-0)

Eibar – Málaga 1-2 (0-1)

Getafe – Athletic Bilbao 0-1 (0-1)

FC Barcelona – Atlético Madrid 2-1 (2-1)

Vasárnap játsszák:

Sevilla – Levante 12.00

Valencia – Sporting Gijón 16.00

Las Palmas – Celta Vigo 18.15

Real Madrid – Espanyol 20.30

Hétfőn játsszák:

Deportivo La Coruna – Rayo Vallecano 20.30

A tabella élmezőnye:

1. FC Barcelona 51 pont

2. Atlético Madrid 48

3. Real Madrid 44 (58-20)

4. Villarreal 44 (29-18)

5. Athletic Bilbao 34 (33-30)

6. Celta Vigo 34 (32-33)

7. Eibar 33 (35-28)

8. Sevilla 33 (28-22)

Olvasói sztorik