Nemzetközi foci

A Real Madrid háromszor akarta leigazolni Messit

Mindannyiszor sikertelenül próbálkoztak, az argentin játékos elcsábításával.

A Real Madrid az elmúlt öt évben háromszor próbálta meg elcsábítani az FC Barcelona argentin sztárját, Lionel Messit – állítjaa spanyol Cadena Cope rádióállomás.

A fővárosi klub közeledését 2011-ben, 2013-ban és 2015-ben is visszautasították. Először azért környékezték meg, mert úgy tűnt, Cristiano Ronaldo a Manchester City játékosaként folytatja. 2013 nyarán Florentino Pérez klubelnök utasítására azért hajtottak rá ismét, mert alulmaradtak a Barcelonával szemben a Neymar megszerzésért vívott harcban, és – akkor még – Ronaldo sem volt hajlandó szerződést hosszabbítani.

Az eddigi utolsó kísérletet az indokolta, hogy Európa és Spanyolország trónjára is a Barca ült fel, de a Real szeretné visszaszerezni a legjobbnak járó dicsőséget.

A két spanyol rivális közti játékosmozgás ritka, de nem példa nélküli. Gondoljunk csak Luis Enrique vagy Luis Figo esetére… Előbbi most edzőként irányítja a katalánokat, utóbbit még disznófejjel is megdobálták, amikor a Real játékosaként 2002 novemberében visszatért a Nou Campba.

Olvasói sztorik