Nemzetközi foci

A Real Mardidból igazolhat a Liverpool

A spanyol nevelésű orosz válogatott játékos, Gyenyisz Cserisev lehet Jürgen Klopp következő igazolása.

Kapcsolódó cikkek

Cserisev ötéves kora óta Spanyolországban él, hiszen az édesapja előbb a Sporting Gijónban, majd a Burgosban futballozott légiósként. Cserisev 11 évesen került a Real Madridhoz, amelynek az első csapatában is bemutatkozhatott, majd kölcsönadták a Sevillának és a Villarrealnak. Tavaly nyáron visszahívták, de ezzel még nem került volna a címlapokra…

Viszont ő volt az, akit eltiltása miatt jogosulatlanul szerepeltettek a Real Madrid és a Cádiz kupameccsén, ennek lett a következménye a fővárosiak kizárása.

A spanyolAS cikke alapján aThis is Anfield elnevezésű Liverpool-honlap arról számolt be, hogy az orosz szélső az átigazolási időszak utolsó napján csatlakozhat az angol klubhoz. Már tavaly tavasz óta szóbeszéd tárgya, hogy a vörösök megkörnyékezték, és érdeklődésük most újjáéledt.

Paco Gonzalez, a spanyol Cope rádióállomás jól értesül munkatársa azt állítja, hogy a 25 éves játékosra a támadószekció megerősítése miatt mindenképpen szüksége van Jürgen Kloppnak.

Cserisev balszélsőként szeret leginkább focizni, de a támadósor bármely posztján megbízhatóan teljesít, hasznos játékosként tartják számon.

Eredetileg az ukrán Sahtar Donyeck brazil légiósa, Alex Teixeira volt a kiszemelt Liverpoolban, de őt valószínűleg nem tudják megszerezni, az orosz pedig megfelelő alternatívát jelenthet. Hogy aztán James Milner vagy Jordon Ibe mellett vagy helyett beférne a kezdőbe, az erősen kérdéses.

Logikus lépésnek tűnne, ha a madridiak a tavaszi idényre kölcsönadnák őt, hogy a következő hónapokban bizonyíthasson. Ez a Liverpool számára is megfelelő opció lehetne, mivel nyáron szinte biztosan visszatérnek Teixeira megszerzésére…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik