Nemzetközi foci

Van Gaal napjai meg vannak számlálva?

Az ügyvezető alelnök konzultált a Manchester United tapasztalt játékosaival...

Kapcsolódó cikkek

Egyre nehezebb helyzetben van Louis van Gaal. Már a karácsonyi időszakban is úgy tűnt, hogy a Manchester United holland menedzserének napjai meg vannak számlálva a kispadon, akkor még maradhatott. Mivel együttese játéka és eredményessége nem javult, már öt pont választja el őket a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helytől. A Southampton elleni 1-0-s szombati vereség az utolsó – vagy az utolsó előtti – csepp lehetett a pohárban.

A Daily Mail cikke szerintEd Woodward ügyvezető alelnök konzultált a keret idősebb játékosaival a menedzser szakmai módszereiről. A klubvezető tisztában van vele, hogy a labdarúgók nem kedvelik Van Gaal szisztémáját – a holland elvesztette a legtöbb játékos támogatását az öltözőben, és egyre nehezebb helyzetben van –, ezért azt fontolgatja, hogy a szezon végéig Ryan Giggs irányítja a MU-t.

Giggs még mindig első számú jelöltnek tűnik, annak ellenére, hogy sokan a munkát kereső José Mourinho érkezéséről beszélnek. Giggs már volt volt beugró edző, négy meccsen irányított David Moyes két évvel ezelőtti menesztése után. A MU egykori szélsője a jelenlegi szakmai stábnak is tagja.

Van Gaal már csak abban reménykedhet, hogy péntek este, a Derby County otthonában esedékes FA Kupa-meccsen még ő irányíthatja a Manchester Unitedet…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik