Nemzetközi foci

Guardiola titkos tárgyalása a Manchester Uniteddel

A katalán edző Párizsban találkozott az angol klub vezetőivel.

Kapcsolódó cikkek

A párizsi Bristol Hotelben találkozott egymással Josep Guardiola és a Manchester United vezetősége – értesült a France Football magazin. Az érintettek titokban egyeztettek arról, hogy a szezon végén a katalán edző átvehetné az angol csapatot, amely meglehetősen nehéz napokat él, amióta 2013 nyarán Alex Ferguson felállt a kispadról.

Guardiola jelenleg a Bayern Münchent edzi, de néhány hete bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését, és három év után távozik, mert a Premier League-ben akar dolgozni.

A sportsajtó azonnal „összehozta” a Manchester Cityvel, ahol két régi barcelonai kollégája van most a klubvezetői pozícióban, ám ő kijelentette, hogy még nem egyezett meg senkivel.

Amennyiben a Unitedhez megy, az véget vet Louis van Gaal manchesteri karrierjének, bár a megállapodása csak 2017 nyarán jár le. A csapat szenvedett vele, decemberben a kirúgás szélére sodródott, megúszta, de a csapat játéka továbbra is gyenge. A napokban arról írtak Angliában, hogy csak két évig maradna három helyett, ami egybevágna Guardiola nyári érkezésével – írja a francia sportlap nyomán az Index.

Olvasói sztorik