Nemzetközi foci

A péniszét mutogatta a Fradi-ölő csatár

A győztes gólt szerző Nick Proschwitz már nem a német Paderborn játékosa.

Kapcsolódó cikkek

„A védelem teljesítményével is elégedett vagyok – a gólnál persze lehettünk volna közelebb az ellenfél támadójához, hogy blokkoljunk, de szenzációsan eltalált lövés volt.”

Mindezt a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll nyilatkozta a klub honlapján, miután csapata 1-0-ra elvesztette az első törökországi felkészülési mérkőzését szombaton, a német másodosztályú Paderborn ellen.

„A 21. percben Nick Proschwitz a tizenhatos bal sarkáról remekül tekert a kapu bal felső sarkába, esélyt sem hagyva Dibusz Dénesnek a hárításra” – írja a tempofradi.hu.

Proschwitz tehát szombaton a győztes góljával, vasárnap pedig egy jókora botránnyal, sőt hétfőn a kirúgásával hívta fel magára a figyelmet!

A balhék persze nem a Fradi legyőzését követően kezdődtek. A csapat feltűnő viselkedése már korábban is szerzett kellemetlen perceket a szálloda személyzetének. Pedig nem ehhez vannak szokva arrafelé, ugyanis a novemberi G20-csúcson Angela Merkel német kancellár és Barack Obama amerikai elnök is ott lakott.

Szerdán viszont egy virágdézsa landolt a medencében a német futballisták jóvoltából. Valamit nagyon megünnepeltek a játékosok a 16. emelten, ahol fel-alá futkostak. A klubmenedzser akkor még rendezte az ügyet a hotel igazgatójával – írja a Bild, amely fel is teszi a kérdést: mi a helyzet a fegyelemmel a korábbi kiváló játékos, Stefan Effenberg vezetőedző csapatánál?

A nagy botrány szombatról vasárnapra virradó éjjel, nem sokkal éjfél után tört ki az ötcsillagos Regnum Carya Hotel bárjában. A láthatóan ittas csatár, a 29 éves Nick Proschwitz letolta a nadrágját, és körülbelül húsz másodpercig a péniszét mutatta az edzőtábort szervező – Match IQ elnevezésű – cég női munkatársának. Az esetnek több szemtanúja is volt.

A Paderborn vezetősége erre úgy reagált, hogy kirúgta a játékost. „Nick Proschwitz már nem tagja a csapatunknak. Meg tudom erősíteni az incidenst, de levontuk a szükséges következtetéseket. Nem tűrjük, hogy egy játékosunk így viselkedjen külföldön, illetve egy hölgy jelenlétében” – nyilatkozta a klub egyik vezetője, Wilfried Finke.

Proschwitz 2007 óta már 12 alkalommal váltott klubot, Angliában is több helyen megfordult, mielőtt Paderbornba igazolt.