Nemzetközi foci

Zidane számít James Rodriguez játékára

Cáfolta, hogy a kolumbiai játékos rendszeresen éjszakázik...

Kapcsolódó cikkek

A Real Madrid kolumbiai játékmestere, James Rodriguez keményen dolgozik, hogy újra csúcsformába kerüljön, és továbbra is meghatározó tagja lehessen klubcsapatának – mondta Zinedine Zidane vezetőedző.

Rodriguez combja szeptemberben, egy válogatott meccsen megsérült, és az októberi visszatérése óta azon fáradozik, hogy visszanyerje erőnlétét, illetve ismét formába lendüljön.

A 24 éves játékos – akit a 2014-es világbajnokság után mintegy 80 millió euróért szereztek meg a Monacótól – a jelenlegi szezonban csak hét bajnoki meccsen, illetve egy-egy Bajnokok Ligája- és Király Kupa-találkozón volt kezdő.

A menesztett vezetőedző, Rafa Benítez helyére nemrégiben kinevezett Zidane – akinek a vasárnap esti, Real Betis elleni lesz a harmadik meccse a kispadon – azt mondta, Rodriguez készen áll a játékra. A kolumbiai pályára lépési esélyei javultak, hiszen a walesi Gareth Bale vádlija ismét megsérült a múlt hétvégén.

„Nagyon jó edzésmunkát végzett, ahogy az összes többi játékos is. Nagyon boldog vagyok, mert rendkívül keményen dolgozik. Tudjuk, milyen fontos szerepet játszik a csapatban” – nyilatkozta a francia tréner.

Zidane visszautasította, hogy Rodriguez erőnléte azért nem az igazi, mert túlságosan aktív szereplője a spanyol főváros éjszakai életének…

„Bosszantanak ezek a pletykák, nem is lenne szabad foglalkoznom velük. Azt mondta, hogy nyugodt, és fontos számára, hogy a feladatára összpontosíthasson.”

Zidane megismételte, hogy elégedett a csapatával, ezért nem terveztek erősítést januárban. Mint ismert, a FIFA-tilalom miatt a következő két átigazolási időszakot ki kell hagynia a klubnak.

Olvasói sztorik