Nemzetközi foci

Az Everton rászokott a 3-3-ra

A múltkor a Bournemouth, most pedig a Chelsea egyenlített a 98. percben a liverpooliak ellen.

Kapcsolódó cikkek

A címvédő Chelsea hazai környezetben 3-3-as döntetlent játszott az Evertonnal az angol bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján.

A londoni mérkőzés első félidejében nem született gól. A második játékrész elején hat perc alatt kétgólos hátrányba került a Chelsea, de John Terry öngólja és a belga Kevin Mirallas találata után Diego Costa és Cesc Fabregas jóvoltából két perc leforgása alatt sikerült egyenlítenie. A rendes játékidő hosszabbításában előbb ismét a liverpooli együttes volt eredményes, ám az argentin Ramiro Mori góljára Terry a 98. percben válaszolt, így alakult ki a 3-3-as végeredmény.

Igen ám, de a lefújás után még maga Guus Hiddink, a Chelsea menedzsere is elismerte, hogy a találkozó hatodik gólja lesről született… Kollégája, Roberto Martinez persze sérelmezte, hogy ilyen szokatlanul sokat hosszabbított a játékvezető, aki egyébként a sérülések miatt egészítette ki majdnem tíz perccel a rendes játékidőt. Mori gólját követően hétperces ráadást jelzett az asszisztens, de egy újabb játékmegszakítás miatt ebből még több lett…

„Azt hiszem, érthető a csalódottságom, amiért két pontot elveszítettünk egy olyan meccsen, amelyen a sérülések miatt hét perc volt a hosszabbítás, de az utolsó akció hét perc 51 másodpercnél történt. A játékvezető döntése semmivel nem igazolható, ezen a szinten ez nem megmagyarázható. Két pontot elvettek tőlünk” – magyarázta Martinez.

Az Everton edzője szerint a bíróknak a technika segítségére lenne szükségük, és jó lenne, ha a pálya minden pontjáról jól látható lenne, mennyi idő telt már el a hosszabbításból.

Hiddink elárulta, hogy a negyedik játékvezető azt mondta: egy percig ünnepeltek – mármint a vendégek a harmadik góljukat –, úgyhogy rá kell tennünk még egy percet…

A történelem márpedig ismétli önmagát, erre most is bizonyítékot kaptunk, hiszen az Everton novemberben is 3-3-at játszott, akkor a Bournemouth otthonában. A rendes játékidő végén még 2-2-re álltak a csapatok, a 95. percben gólt szereztek a vendégek, de a 98. percben az újonc egyenlített…

„Nagyon boldog vagyok a csapat szellemisége, ambíciója, hozzáállása miatt” – nyilatkozta Hiddink, aki visszatérése óta továbbra is veretlen a Chelsea élén. Persze, ez nem sokat számít, mert a londoni Kékek még mindig csak a 14. helyen állnak, hat pontra a kiesőzónától, és 14 pontra a Bajnokok Ligája-szereplésre jogosító élmezőnytől.

A Manchester City – ugyancsak hazai környezetben – négy góllal nyert a Crystal Palace ellen. Az argentin támadó, Sergio Agüero két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A Newcastle United öt nyeretlen bajnoki meccs után tudott ismét győzni.

A Tottenham Hotspur házigazdaként 4-1-re legyőzte a Sunderland csapatát. A londoniak az első félidőben is mezőnyfölényben játszottak, a holland Patrick van Aanholt jóvoltából meglepetésre mégis a vendégek kerületek előnybe. A dán Christian Eriksen találatával még a szünet egyenlített a Tottenham, amely a második félidőben a belga Moussa Dembele góljával, Eriksen második találatával és Harry Kane tizenegyesével biztosította sikerét.

Premier League, 22. forduló:

Bournemouth – Norwich City 3-0 (1-0)

Chelsea – Everton 3-3 (0-0)

Manchester City – Crystal Palace 4-0 (2-0)

Newcastle United – West Ham United 2-1 (2-0)

Southampton – West Bromwich Albion 3-0 (2-0)

Tottenham Hotspur – Sunderland 4-1 (1-1)

Aston Villa – Leicester City 1-1 (0-1)

Vasárnap:

FC Liverpool – Manchester United 15.05

Stoke City – Arsenal 17.15

Hétfő:

Swansea City – Watford 21.00

Olvasói sztorik