Nemzetközi foci

A Chelsea nem hibázott az FA Kupában

A harmadosztályú Scunthorpe United csak kapufáig jutott.
A Tottenham Hotspur házigazdaként előbb vezetést szerzett a Leicester City ellen, de a szünet után már a vendégek álltak jobban. A vége 2-2 lett, úgyhogy a Premier League két élcsapata között újrajátszás következik.

Rendkívül erős kezdőcsapattal állt fel hazai pályán a Chelsea a harmadosztályú Scunthorpe United elleni, vasárnapi FA Kupa-mérkőzésen.

Az első félidő jelentős része a várakozásoknak megfelelően londoni fölényt hozott, és Diego Costa mozdulatát követően – egy öngóllal – meg is szerezte a vezetést a Chelsea. A hajrában némi meglepetésre beleerősítettek a vendégek, de nem tudtak egyenlíteni.

A fordulás után egy jogos tizenegyest nem kapott meg a Scunthorpe, amely ebben az időszakban ismét a szünet előtt látott stílusát hozta, és méltó ellenfele volt a bajnoki címvédőnek. A meccs akkor dőlt el, amikor César Azpilicueta remek felfutása és beadása után a fiatal Ruben Ira Loftus-Cheek megszerezte első gólját a fővárosiak felnőtt csapatában (2-0).

A szépítés nem jött össze a harmadosztályú együttesnek, bár próbálkozott derekasan, Begovic kapus egy alkalommal például csak a keresztléc segítségével tudott hárítani.

A José Mourinhót váltó holland Guus Hiddink továbbra is veretlen, csapata pedig tett egy fontos lépést a kupagyőzelem felé, ami a nemzetközi szereplést biztosíthatja a Chelsea-nek.

Olvasói sztorik