Nemzetközi foci

Akár a Unitednél is kiköthet Guardiola

Kapcsolódó cikkek

A Bayern Münchent irányító Pep Guardiola a minap elárulta, hogy akár két évet is várhat, amíg elkezdene edzősködni a Premier League-ben, így az is lehetséges, hogy a Manchester Unitedet fogja választani. A Bayern München jelenlegi menedzsere nyártól szabad lesz, ugyanis megerősítette, hogy nem fog szerződést hosszabbítani a bajor klubbal.

Sokan arra számítanak, hogy Guardiola majd Manuel Pellegrini örököse lesz a Manchester City-nél, miközben a United nem hajlandó beszállni az aláírásáért folyó küzdelembe, Louis van Gaalnak pedig még 18 hónap van hátra a jelenlegi szerződéséből. A United vezetősége viszont azóta “készültségi állapotban” van, amióta Guardiola kijelentette, lehet, hogy pihenni fog, mielőtt még Angliába költözne.

– Azonnal be fogom jelenteni, ha aláírtam egy szerződést. Lehet, hogy csak két év múlva leszek a menedzsere egy angol csapatnak. Nagyon boldog vagyok a Münchenben szerzett tapasztalataim miatt, és az utolsó itt töltött másodpercemig keményen fogok dolgozni. Ezután viszont haza fogok menni és meg fogom vizsgálni, hogy lesz-e lehetőségem Angliában dolgozni, vagy sem. Ha nem lesz, akkor nem fogok – nyilatkozta a spanyol sikeredző.

Guardiola aláírásáért már most sorban állnak, és bár úgy tűnik, hogy a City van legelöl – a Barcelona egykori edzője továbbra is hangsúlyozza, hogy senkivel sem állapodott még meg. Habár köztudott, hogy csodálja a Unitedet, a City vezetőségében dolgozó Ferran Sorianóval és Txiki Begiristainnal ápolt kapcsolata, akikkel még a Barcánál dolgozott együtt, döntő fontosságú lehet abban, hogy végül az Etihadban folytassa a pályafutását.

A United eközben továbbra is hajthatatlan azt illetően, hogy Van Gaal kitöltse a szerződését, annak ellenére, hogy egyre nagyobb nyomás alatt van a klub kiábrándító teljesítménye miatt.

forrás: manutdfanatics.hu

Olvasói sztorik