Nemzetközi foci

Guardiola Messit is vinné magával új állomáshelyére

A spanyol szakember végre elárulta, hol folytatja pályafutását.

Az angol bajnokságban folytatja edzői pályafutását Josep Guardiola, aki az idény végén távozik a Bayern München labdarúgócsapatától.

– A Premier League-ben szeretnék dolgozni, ezért nem hosszabbítottam szerződést Münchenben. Több ajánlatom is van Angliából, de még nem döntöttem – jelentette ki a spanyol sikerkovács, hozzátéve: új kihívásokra van szüksége.

A 44 éves trénerről december végén közölte a bajor egyesület, hogy távozik, majd a Kicker című német lap azt írta, hogy nyártól a Manchester Cityt irányítja majd. Állítólag három idényre szóló szerződést kap a manchesteri klubnál, s évente 25 millió eurós (7,8 milliárd forint) fizetést. Ezzel ő lesz a világ legjobban kereső futballedzője, az eddigi bérének – évi 12 millió euró (3,7 milliárd forint) – pedig több mint a dupláját kapja. A City jelenlegi vezetőedzője, a chilei Manuel Pellegrini szerződése 2017-ig érvényes. Guardiola helyét az olasz Carlo Ancelotti veszi át a bajor együttesnél.

A spanyol AS és az angol Daily Express egybehangzó információ szerint Guardiola rögtön egy nagy kéréssel fordult a City vezetőihez, ugyanis mindenképp Manchesterbe szeretné csábítani korábbi játékosát, az aranylabdás Lionel Messit. A hírek szerint Guardiola az egyetlen személy, aki képes meggyőzni az argentin zsenit, hogy elhagyja a Barcelona csapatát.

Olvasói sztorik