Nemzetközi foci

Közel egymilliárd forint lesz Balogh fizetése Palermóban

2020-ig írt alá a csatár az olasz klubhoz. Ezt hivatalosan bejelentették. A DVSC pedig, a magyar gyakorlattól eltérően, minden pénzügyi részletet nyilvánosságra hozott.

Kapcsolódó cikkek

Frissítve – 14:20

A mai napon a DVSC és a Palermo között megszületett a végleges megállapodás, amelyet a felek aláírtak. Ennek értelmében Balogh Norbert négy és fél évre az olasz klub játékosa lett – írja a www.dvsc.hu.

A csatár játékjogával kapcsolatban a két klub 2.200.000 euróban állapodott meg, amely összeg a mai napon teljes egészében átutalásra került a DVSC számlájára.

Balogh Norbert a DVSC saját nevelésű játékosa. Még nincs húszéves, de alapember volt a Lokiban, az elmúlt egy évben az első csapatban futballozott. Rendkívüli tehetségére gyorsan felfigyelt több nagyobb európai futballklub, végül az olasz élvonalban szereplő Palermo vásárolta meg a játékjogát.

A DVSC tegnap megkereste a Palermo elnökét, Maurizio Zamparini urat a napokban tett nyilatkozatával kapcsolatban, amely szerint 5 millió eurót fizetett Balogh Norbertért. Az elnök válaszában úgy fogalmazott, hogy az általa említett összeg magába foglalja a játékos négy és féléves fizetését is, amely 2.800.000 euró. A Palermo elnöke hozzájárult, hogy az általa elküldött ezzel kapcsolatos levelét aDVSC honlapja nyilvánosságra hozza.

Hivatalossá vált, hogy az olasz élvonalbeli Palermóban folytatja pályafutását a Debreceni VSC támadója, Balogh Norbert. A játékos 2020 nyaráig kötött szerződést a klubbal. A 22-es mezt választotta, csütörtökön már edzésbe is áll.

Mint arról korábban honlapunk is hírt adott, a debreceni támadóért élénk érdeklődést mutatott az olasz klub. Hétvégén el is utazott a csapathoz, ahol kedden orvosi vizsgálatokon is átesett.

Olvasói sztorik