Nemzetközi foci

„Balogh lesz az új Cavani, ötmillió eurót fizettem érte”

Az olasz Palermo elnöke bejelentette: leigazolták a Debrecen játékosát.

Kapcsolódó cikkek

Sajtótájékoztatót tartott hétfőn Maurizio Zamparini, az olasz élvonalban szereplő Palermo elnöke. Ezen amellett, hogy bejelentette, az eddigi trénert, Davide Ballardinit Guillermo Barros Schelotto váltja a kispadon, beszélt a debreceni Balogh Norbert leigazolásáról is. Ráadásul már kész tényként kezelte a transzfert.

– Biztosíthatom önöket, hogy Balogh lesz az új Cavani, ötmillió eurót fizettem érte, ehhez még jönnek a bónuszok. Ezt követően nemet mondtam egy angol klubnak, amely tízmillió eurót ajánlott – fogalmazott a forzapalermo.it cikke szerint. Ha ez igaz, Balogh azonnal az egyik legdrágább magyar labdarúgóvá válhat.

Az átigazolást egyelőre hivatalosan egyik klub sem erősítette meg honlapján. A debreceniek legutóbbi közleménye szerint a két klub között folynak a tárgyalások.

Balhé az edzésen

A kirúgott edző, Ballardini mindössze hét mérkőzésen irányította a Palermót, amely 19 forduló után a 16. helyen áll a húszcsapatos olasz bajnokságban. A legutóbbi, vasárnapi, veronai találkozón, amelyen 1-0-ra győzött a Palermo, a tréner már nem ült a kispadon. A játékosok elmondták, sem előtte, sem utána nem beszéltek vele.
Olasz sajtóinformációk szerint az edző a szombati tréningen összekülönbözött a kapus, egyben kapitány Stefano Sorrentinóval, akit ki akart tenni a csapatból, de Zamparini közbelépett a játékos érdekében.
– Ballardini saját magát rúgta ki, egy edző nem viselkedhet így – mondta az elnök, hozzátéve, hogy az együttes nélküle is képes volt jó teljesítményt nyújtani és nyerni. Az újonnan kinevezett, 42 éves Schelotto előzőleg az argentin Lanus kispadján ült.

Olvasói sztorik