Nemzetközi foci

Német negyedosztályú csapat építené fel újra Januzajt

A Rot Weiss Ahlennek Reusszal és Grosskreutz-cal már sikere volt, most a belgával próbálkoznának.

Kapcsolódó cikkek

Mint arról már a Rangadó.hu is beszámolt, a Manchester United visszahívta dortmundi kölcsönéből a fiatal belga középpályást, Adnan Januzajt. Ennek elsődleges oka a kevés játéklehetőség, másodlagos pedig Luis van Gaal kívánsága volt – a holland több opciót szeretne a rotációban.

Januzaj egyszer sem kezdett és mindössze 165 percet töltött pályán az idén, értéke rendkívül alacsonyan van. És itt lépett képbe a német negyedosztályban szerénykedő Rot Weiss Ahlen (marketingcsapata), akik a Sky Sports német nyelvű Facebook-oldalán a Manchester United-et is bejelölve tette fel a kérdést: nem lenne-e kedvük kölcsönadni a fiatal belgát a szezon hátralévő részére.

– Ez a módszer Kevin Grosskreutz-nál és Marco Reusnál már remekül bevált – tette hozzá a kis klub, akiknél valóban megfordult a két klasszis: előbbi 2006 és 2009, utóbbi 2007 és 2009 között játszott az akkor még harmadik vonalas csapatnál.

A Rot Weiss egyébként jelenleg egy ligában van a szebb napokat megélt Rot Weiss Erfurt és a nemrég még elsőosztályú Alemannia Aachen gárdájával, de 19 csapatból egyelőre a kieső, 16. helyen szerénykednek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik