Nemzetközi foci

Rooney két örökranglistán is mérföldkőhöz érkezett

Statisztikailag is fontos gólt lőtt szombaton.

Kapcsolódó cikkek

A Manchester United labdarúgója, Wayne Rooney szombati találatával az angol élvonal, valamint a klub gólszerzőinek örökrangsor is megerősítette második helyét.

Az angol válogatott 30 éves támadója 553 perc után volt ismét eredményes, amikor győztes gólt szerzett a Swansea City elleni találkozón, a Premier League huszadik fordulójában. Ez volt pályafutása 188. bajnoki találata, ezzel megelőzte Andy Cole-t, és immár egyedül áll az örökrangsor második helyén. A listát Alan Shearer vezeti 260 góllal.

Rooney ez volt 238. találata a Manchester United színeiben, ezzel megelőzte Denis Law-t, és ennek az örökrangsornak a második helyén is önállóan áll, 11 góllal lemaradva Bobby Charlton mögött.

„Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, mert a játékosoknak nagy nyomás alatt kellett futballozniuk. Szinte hihetetlen, hogy ilyen kockázatos stílusban is végre tudtuk hajtani, amit terveztünk. Ez egy pozitív jel, és remélem, fantasztikus kiindulópont lesz számunkra 2016-ban” – nyilatkozta Louis van Gaal vezetőedző, akinek csapata nyolc nyeretlen tétmeccs után tudott ismét győzni.

Olvasói sztorik