Nemzetközi foci

Rooney: az edzőnkért is harcolunk

Louis van Gaal egyelőre megnyugodhat, mert a Manchester United játékosai mögötte állnak.

Kapcsolódó cikkek

A Manchester United angol válogatott labdarúgója, Wayne Rooney azt mondta, hogy következő mérkőzéseiken vezetőedzőjükért, Louis van Gaalért is küzdenek majd.

A legutóbbi hat tétmérkőzését győzelem nélkül teljesítő manchesteri alakulat a Premier League tabellájának éléről az ötödik helyre csúszott vissza, a Bajnokok Ligájából pedig kiesett. A brit sportsajtóban napvilágot látott, hogy a holland trénert hamarosan menesztik, utódja a Chelsea-től a múlt héten elküldött José Mourinho lehet.

Rooney csütörtökön a Sky Sports-nak adott nyilatkozatában leszögezte, hogy továbbra is az edzőjük mögött állnak, és érte is küzdenek a következő meccseiken. Csapattársai közül korábban Ashley Young, Phil Jones és David de Gea is hangsúlyozta, hogy a holland szakvezető érkezése óta pozitív a hangulat az öltözőben.

„Rendszeresen összeülünk és beszélgetünk a csapattársaimmal. Az edzőnkkel együtt mindannyian azért dolgozunk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást, és ismét megnyerjük a meccseinket” – magyarázta Rooney.

A 30 éves csatár ugyancsak számos kritikát kap mostanság, hiszen eddig mindössze két gólt szerzett a bajnokságban.

„Tudom, hogy az én teljesítményem is lehetne jobb. Keményen dolgozom, hogy javuljon a formám, és a legjobb tudásom szerint segíthessek a csapatnak” – mondta Rooney. Hozzátette: megérti az egyre gyakoribb kritikákat, de a játékosoknak nehéz ezeket feldolgozniuk.

A Manchester United szombaton a Stoke City, hétfőn a Chelsea, jövő hétvégén pedig a Swansea City ellen lép pályára a Premier League-ben.

Olvasói sztorik