Nemzetközi foci

Kegyetlenül kiosztották Louis van Gaalt

Mindezt bocsánatkérésként tálalta a The Sun.

Kapcsolódó cikkek

A Manchester United vezetőedzője, Louis van Gaal felszólításának eleget téve, elnézést kért tőle a The Sun című angol bulvárlap, de mindezt rendkívül gúnyosan tette.

A legutóbbi hat tétmeccsét győzelem nélkül teljesítő United holland szakvezetője sértődötten nyilatkozott klubja szerdai sajtótájékoztatóján, majd öt perc elteltével kisétált a teremből. A 64 éves trénert az bosszantotta fel, hogy a brit sajtóban elterjedt: csapata közelmúltbeli gyenge eredményei miatt hamarosan menesztik, és a Chelsea-től a múlt héten elküldött José Mourinho lehet az utóda.

– Kíváncsi vagyok, az ittlévők közül valaki nem érzi-e úgy, hogy bocsánatot kellene kérnie tőlem. (…) Senki nem érzi így? – tette fel a költői kérdést Van Gaal, aki ezt követően azzal vádolta az újságírókat, hogy cikkeikben nemcsak a tényekre szorítkoznak, és olyasmit is írnak, ami nem igaz.

Az egyik legismertebb brit bulvárlap, a The Sun csütörtöki számában sort kerített az elnézéskérésre, de mindezt rendkívül gúnyos hangnemben tette.

– Elnézést kérünk, amiért hat meccs óta nyeretlenek vagytok. Elnézést kérünk, amiért az elsőről az ötödik helyre csúsztatok. Elnézést kérünk, amiért kiestetek a Bajnokok Ligájából. Elnézést kérünk, amiért halálra untatjátok a szurkolóitokat. Elnézést kérünk, hogy mindezt 250 millió fontból művelitek – írják.

A klub korábbi játékosai közül ezúttal Andrej Kancselszkisz kritizálta Van Gaalt. Az 1993-ban és 1994-ben angol bajnoki címet nyerő, ukrán nemzetiségű labdarúgó kifejtette: csalódott a United jelenlegi játékstílusában.

– Sir Alex Ferguson idejében támadó stílusban játszottunk. Van Gaal ezt másképp csinálja, ezért szerintem nem alkalmas a Manchester United vezetőedzőjének. Nem hiszem, hogy érti az angol futballt. A csapatnak olyan vezetőkre lenne szüksége, mint Bryan Robson, Roy Keane vagy Peter Schmeichel – vélekedett Kancselszkisz.

Egy friss közvéleménykutatás szerint a klub szurkolóinak 88 százaléka szeretné, ha a holland tréner távozna.

Olvasói sztorik