Nemzetközi foci

Kétszer vezetett, mégsem nyert a Real Madrid

Valenciában megadott és meg nem adott tizenegyes, négy gól, illetve egy piros lap is volt.

Kapcsolódó cikkek

A Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyre hajtó, ám attól jelenleg alaposan elmaradó Valencia a bajnoki címre pályázó Real Madridot fogadta a spanyol élvonal 18. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A hazaiak edzője, Gary Neville az első sikerére várt, a vendégek trénere, Rafa Benítez számára pedig állása megtartása miatt volt fontos a győzelem. „Köszönjük szépen, Rafa! Életünk legszebb éveit köszönhetjük neked!” – ezzel a felirattal üdvözölték korábbi edzőjüket, a Real jelenlegi trénerét a Valencia szurkolói, hiszen kedvenc csapatuk két spanyol bajnoki címet és egy UEFA Kupát nyert a kétezres évek elején Benítez irányításával.

A telt házat jelentő 47 ezer néző előtt lejátszott meccsen eleinte kiegyenlített volt a játék, majd a 16. percben Benzema labdáját Bale és Ronaldo is sarokkal továbbította, így visszakerült a francia elé, a védhetetlenül lőtt a hálóba (0-1). Némi fölénybe kerültek a fővárosiak, de aztán a házigazda előtt adódott komoly egyenlítési lehetőség, három alkalommal is, ám mindegyik kimaradt.

A szünet előtt Pepe szabálytalansága nyomán Andre Gomes a földre került, a jogosnak tűnő büntetőt pedig Daniel Parejo értékesítette (1-1). Érdemes megjegyezni, hogy az esetet megelőzően Orban hathatós közreműködésével Bale is a földre került a saját tizenhatosán belül, de akkor nem fújt a bíró, pedig ha akkor tizenegyest ad, a túloldalon nem alakulhatott volna ki a Pepe-féle incidens…

A 69. percben Mateo Kovacic súlyos szabálytalansága miatt emberhátrányba került a Real, amely a második félidőt nagy lendülettel kezdte. Érdekesség, hogy a kiállítást megelőzően Aymen Abdennour ellökte Ronaldót a tizenhatoson belül, de ezért sem adott büntetőt a bíró. A 82. percben Toni Kroos ívelte be a szabadrúgást, Gareth Bale pedig nagy erővel fejelt a hálóba (1-2).

Nem sokáig, csupán egy percig tartott fővárosiak előnye, mert Rodrigo előreívelése után Alcacer Paco szintén fejjel volt eredményes (2-2). A hajrában a madridi fölény szögletekben mutatkozott meg, de újabb gól már nem született.

A Valencia 2015-ben – egyetlen spanyol csapatként – nem kapott ki hazai környezetben, ezt a jó sorozatát az újév első találkozóján is folytatta. Más kérdés, hogy az egy ponttal Neville és Benítez sem lehet elégedett…

A Villarreal idegenben 2-1-re legyőzte a Deportivo La Corunát, ezzel sorozatban ötödik sikerét aratta a bajnokságban, és a negyedik helyen áll. A vendégek mindkét gólját Bruno Soriano szerezte, a másodikat 95. percben, büntetőből…

Primera División, 18. forduló

Valencia CF – Real Madrid 2-2 (1-1)

Deportivo La Coruna – Villarreal 1-2 (0-1)

Athletic Bilbao – Las Palmas 2-2 (1-0)

Real Betis – Eibar 0-4 (0-2)

Granada – Sevilla 2-1 (2-1)

Rayo Vallecano – Real Sociedad 2-2 (1-1)

Szombaton játszották:

Málaga – Celta Vigo 2-0 (2-0)

Atlético Madrid – Levante 1-0 (0-0)

Espanyol – FC Barcelona 0-0

Hétfőn játsszák:

Sporting Gijón – Getafe CF 20.30

Az élmezőny állása:

1. Atletico Madrid 41 pont/18 mérkőzés

2. FC Barcelona 39/17

3. Real Madrid 37/18

4. Villarreal 36/18

5. Celta Vigo 31/18

6. Athletic Bilbao 28/18

7. Deportivo La Coruna 27/18 (26-18)

8. Eibar 27/18 (25-19)

Olvasói sztorik