Nemzetközi foci

„A gólt bárki lőhette volna”

De nem bárki lőtte, hanem Thomas, az Atlético Madrid cserejátékosa...

A 22 éves ghánai védekező középpályás, Thomas Teye Partey szombat este megszerezte pályafutása első gólját a spanyol élvonalban. Az Atlético Madrid a csereként beállt afrikai fiatal találatával győzött 1-0-ra a sereghajtó Levante ellen a 18. fordulóban, és mivel a címvédő FC Barcelona gól nélküli meccset játszott városi riválisa, az Espanyol ellen, a fővárosiak a tabella élére álltak – bár a katalánok egy meccsel kevesebbet játszottak.

„A csapat jól játszott, a gólt pedig bárki lőhette volna. Én még mindig a tanulás fázisában vagyok, és keményen dolgozom, hogy több játéklehetőséget kaphassak” – nyilatkozta Thomas Partey.

Barcelonában Lionel Messi és Luis Suarez is a kapufát találta el, és az Espanyol egyébként is hatékonyan rombolta a vendégek támadásait.

„Minden meccsen keményen dolgozunk. Tiszteljük a riválisunkat, és tudtuk, hogy mi vár ránk. A pálya nem volt a legjobb állapotban, de nem akarunk kifogásokat keresni. Most pihennünk kell, aztán felkészülni a következő mérkőzésre” – magyarázta a Barca kapusa, Claudio Bravo.

Primera División, 18. forduló

Szombati eredmények

Málaga – Celta Vigo 2-0 (2-0)

Atlético Madrid – Levante 1-0 (0-0)

Espanyol – FC Barcelona 0-0

Olvasói sztorik