Nemzetközi foci

A Betis edzőjét felidegesítette a Barca tizenegyese

A tréner játékoskorában csatár volt, de sohasem kapott büntetőt azért, amiért a Katalánok most igen.

Kapcsolódó cikkek

A Barcelona 4-0-ra legyőzte a Betist a spanyol bajnokság 17. fordulójában, ezzel továbbra is vezeti a tabellát. Bár a négygólos siker meggyőzően hangzik, nem ment olyan könnyedén a három pont begyűjtése. Sőt, az első gól egészen furcsára sikeredett…

A 29. percben egy pontatlan Rakitic-beadást követően a Betis kapusa, Antonio Adán teljesen egyértelműen a labdát ütötte el, ám közben kissé Lionel Messire is ráesett, a játékvezető, Inaki Bikandi pedig büntetőt ítélt a Barca javára. Neymar ugyan elcsúszott a tizenegyesnél, ám a felső lécről visszapattanó labdát a menteni igyekvő Heiko Westermann a saját kapujába emelte, ezzel vezetett a katalán csapat.

A lefújást követően az esetnél lelátóra küldött Betis-edző, Pepe Mel is kommentálta a döntést.

– Kézben tartottuk a meccset. A tizenegyesig egyetlen helyzet volt a meccsen, az a mi játékosunk, Dani Ceballos előtt adódott. Egész karrierem során középcsatárt játszottam, de soha, egyszer sem kaptam büntetőt ilyenért. Az eset után minden megváltozott, nagyon idegesítő volt, ahogy egy ilyen döntés elveszi tőlünk a mérkőzést. Nem tudom, mit látott, egészen furcsa tizenegyes volt. Ezzel együtt el kell fogadnunk. Egyébként azt sem értem, miért küldött fel a lelátóra. Nem mondtam semmi sértőt, még azután sem, hogy elküldött – nyilatkozta az 52 éves Real-nevelésű korábbi támadó.

https://www.youtube.com/watch?v=dqk2qknzSVA

Olvasói sztorik