Nemzetközi foci

180! Szédületes Barcelona-gólrekord

A Betis ellen elért négy találattal világcsúcsot állított be az FC Barcelona. Egy naptári évben korábban még egyetlen csapat sem szerzett 180 gólt.

Kapcsolódó cikkek

Westermann (öngól): 177. Messi: 178. Suárez: 179. Suárez: 180. Nemcsak, hogy zseniálisan zárta az évet a Barca, nemcsak, hogy ismét a tabella élére ugrott a La Ligában, hanem megelőzte a tavaly 178 gólig jutó Real Madridot.

Immár kijelenthető, a klubcsúcsot már korábban beállító Enrique-csapaté a világrekord, hiszen a 2015-ös naptári évben összesen 180-szor volt eredményes – ebből 137-et szerzett a nagy trió, Suárez és Messi egyaránt 48-szor, Neymar 41-szer vette be az ellenfelek kapuját -, erre pedig egyetlen alakulat sem volt még eddig képes. A Barcelona öt trófeával zárta az idényt, Leo Messi pedig különleges állomáshoz érkezett, hiszen a Betis ellen játszotta a 500. tétmeccsét a katalán együttesben.

Nagyon ment a triónak: együtt 137 gólt szereztek…

Messi 2004. október 16-án, az Espanyol ellen mutatkozott be, ezen a napon 17 éves, három hónapos és 22 napos volt, ezzel a klub felnőtt csapatában legfiatalabban pályára lépő játékosa lett.

Luis Enrique a Betis elleni győzelem után egy tízes skálán kilencesre értékelte az évet, ami szerinte remek volt, de fejlődni azért mindig lehet. 2016-ra azt kívánja, amit 2015-ben látott.

Csúcs ez a csapat


– Mint labdarúgó, mindig beleadtam mindent, és mindig elégedetten jöttem le a pályáról – mondta a Barca edzője. – Most a játékosokon múlik, hogy elérjük-e a címeket, de azért büszke vagyok én is. Nem emelnék ki egyetlen jó és rossz pillanatot sem, nem vagyok fetisiszta. 2015 már a múlt, nem érdekel a továbbiakban. A cél 2016-ra az, hogy ismét nyerjünk, felejtsük el a múltat, és ismét legyen meg a lehetőségünk arra, hogy trófeákat szerezzünk.

Olvasói sztorik