Nemzetközi foci

Arda Turan és Vidal január 4-től már játszhat

Több távozója is lehet a télen a Barcelonának.

Január 4-én nyit az átigazolási időszak, és a Barcelona első keretében vannak olyan labdarúgók, akik komolyan gondolkoznak a váltáson a kevesebb játéklehetőség miatt – írja cikkében az eurobarca.hu

A legkomolyabb távozó Marc Bartra lehetne, aki évekkel ezelőtt úgy került az első kerethez, mint a klub következő saját nevelésű ikonja, ám eddig három vezetőedzőnél sem sikerült kiharcolnia a kezdőtagságot. Bartrának ráadásul egy olyan időszakban sem sikerült stabil alapemberré válnia, amikor egy gyengébb színvonalon teljesítő Piqué és Mascherano mellett csak ő volt még a klasszikus középhátvéd a keretben Puyol folyamatos sérülései miatt.

Bartra iránt a Sevilla mutat komoly érdeklődést a spanyol lapok szerint, ám a klubhoz közeli forrásokra támaszkodva egyelőre mindkét fél cáfolta a kapcsolatot. Az mindenesetre biztos, hogy Bartra idén minden eddiginél kevesebb lehetőséget kap, már a komoly sérülésből visszatért Vermaelen is előtte áll a sorban, vagyis Luis Enrique láthatóan nem bízik benne. Ennek ellenére egy téli váltás csak egy nagyon előnyös ajánlat esetén képzelhető el, mert egyrészt a klub nem akar a sorozatterhelés alatt védőszűkében maradni, másrészt Bartra is az utolsó utáni pillanatig akar küzdeni a barcelonai jövőjéért, mint ahogy azt már számtalanszor kijelentette.

Sandro és Munir maradása sem biztos, és ha a klub mindkettejüket egyszerre nem is szívesen engedné el, legalább egyikőjük távozására nagy az esély. Sandro iránt spanyol lapértesülések szerint a Tottenham érdeklődik, míg Munirt korábban az Ajax vitte volna kölcsönbe. Egy biztos: egyikőjük sem igazán nyűgözte le a szakvezetést, és az látszik, hogy egyelőre a legmagasabb szinten még nem képesek teljesíteni. A potenciál azonban bennük van, ezt megmutatták néha-néha, ezért nem lenne meglepetés, ha esetükben az egyesület kialkudna egy visszavásárlási opciót.

A brazil Douglast már az érkezésekor lehetséges távozóként emlegették, most sincs ez másképpen. A nyáron a klub még nem engedte el a Sevillához, mert Alvesnek nem volt alternatívája, ám Aleix Vidal januártól már pályára léphet a gránátvörös-kék mezben, ráadásul Sergi Roberto bizonyította, itt is a csapat hasznára tud lenni, így Douglas már távozhat.

Ami a már említett Aleix Vidalt valamint Arda Turant illeti, az átigazolási időszak január 4-én nyit Spanyolországban, így az egyesület legkorábban ekkor regisztrálhatja őket, ami azt jelenti, hogy a január 2-án lejátszandó, Espanyol elleni bajnoki meccsen még egyikőjük sem léphet pályára.

Olvasói sztorik