Nemzetközi foci

Idén is Belek lesz a magyar csapatok fő úti célja

A többi között a Fradi, az Újpest, az MTK, a Paks, a Békéscsaba és a Diósgyőr is Törökországban készül a rajtra.

Kapcsolódó cikkek

Az előző évekhez hasonlóan 2016-ban is Törökországban edzőtáborozik a magyar csapatok többsége a februári bajnoki rajt előtt. Ahogy az elmúlt években, úgy most is több klub táborázását szervezi utazásszervezőként és mérkőzésmenedzserként Szűcs Mihály, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, idén is Belek lesz a fő csapásirány, a többi között a Ferencváros, az MTK, a Paks és a Békéscsaba is ott alapoz a tavaszi szezonra.

Mint megtudtuk, jelen pillanatban tíz együttes ügyeit segíti: az imént felsorolt négy NB I-es csapat mellett a másodosztályú Szeged 2011-Grosics Akadémia, a Soroksár SC és a BFC Siófok is Belekben készül majd, csak úgy, mint a harmadosztályú Nyíregyháza, valamint a Fradi U19-es csapata is – az FTC női együttesének is Szűcs szervezi az edzőtábort, de utóbbi együttes nem Belekbe tart. A többség az előző években is a jól bevált Atlantis Hotel, Papillon Hotel és Arcadia Hotel valamelyikében foglalt szállást.

A Ferencváros ellenfeleiről már korábban írtunk: mint arról szó esett, a Fradi a német Paderborn, a lengyel Wisla Kraków és a horvát Hajduk Split ellen lép pályára. A csapat január 20-án érkezik Belekbe, és tíz napot tölt ott el. Az MTK (január 24-től) is találkozik német csapattal: az Arminia Bielefeld lesz az ellenfele, de meccsel a cseh Jihlavával és a román Craiovával is. A Paks (január 27-től) szintén találkozik a Craiovával, és lesznek lengyel ellenfelei is, míg például a Békéscsaba (január 26-tól) japán első osztályú csapattal is összecsap a tíz nap edzőtábor alatt. A Szeged január 17-én, a Nyíregyháza 22-én, a Soroksár február 1-én, a Siófok pedig 4-én kel útra.

Leginkább az orosz csapatok léptek vissza

A törökországi utazások és felkészülések másik hazai specialistája, Gelei Károly hozzátette, úgy érzi, a hazai csapatok utazási szándékából nem vett vissza a török–orosz konfliktus. Mint mondta, az orosz csapatokon túl csak azok az együttesek mondták vissza a törökországi edzőtáborozást, akik valamilyen módon – például van orosz játékosa – közvetve érintettek a dologban.

Gelei három élvonalbeli klub edzőtáborát intézi: a Videoton és a Puskás Akadémia Spanyolországba megy, míg az Újpest a fenti csapatokhoz hasonlóan Törökországba veszi az irányt – továbbá egy együttessel még folynak az egyeztetések.

A korábban megjelent hírek szerint a Szombathelyi Haladás január 11. és 17. között Horvátországban készül, majd a hónap utolsó hetében is külföldre utazik: vagy Olaszország vagy Törökország lesz a cél. A Diósgyőr is bejelentette már edzőtáborát: az együttes szintén Belekben készül január 17. és 28. között.

Olvasói sztorik