Nemzetközi foci

Premier League: az éllovast fogadja Bogdán csapata

A Liverpool kapuját ezúttal nem a magyar fogja védeni.

Kapcsolódó cikkek

A Bogdán Ádámot foglalkoztató Liverpool a listavezető Leicester Cityt fogadja szombaton az angol bajnokság 18. fordulójában.

A nyáron igazolt magyar kapus múlt vasárnap védett először új klubja színeiben a Premier League-ben, mivel csapattársa, a belga Simon Mignolet megsérült. Bemutatkozása azonban rosszul sikerült, mivel a Liverpool 3-0-ra kikapott a Watford vendégeként, s Bogdán az első gólnál hibázott.

Jürgen Klopp, a tabellán kilencedik gárda edzője várhatóan nem őt küldi pályára a szombati meccsen, mert riválisa időközben meggyógyult. A szezon meglepetéscsapata, a Leicester City már tíz mérkőzés óta veretlen, ráadásul a mezőnyben egyedüliként ebben az idényben még nem kapott ki idegenben.

A José Mourinho vezetőedző távozása után második meccsét játszó, címvédő Chelsea éppen a Watfordot látja vendégül. A londoniak kispadján legutóbb, a Sunderland 3-1-es legyőzése során Steve Holland pályaedző ült, szombaton viszont már a szezon végéig aláíró holland Guus Hiddink veszi át az irányítást.

A tabellán második Arsenal a 12. helyen álló Southamptonnal, a harmadik Manchester City pedig a kiesőjelölt Sunderlanddel csatázik a karácsonyi Premier League-fordulóban. A nyitómeccset az előző hat tétmérkőzését győzelem nélkül teljesítő Manchester United játssza a Stoke City otthonában. A tét nagy, ugyanis pontvesztés esetén megpecsételődhet Louis van Gaal menedzser sorsa…

Premier League, 18. forduló

December 26. szombat

13.45: Stoke City – Manchester United

16 óra: Bournemouth – Crystal Palace

16 óra: Aston Villa – West Ham United

16 óra: Chelsea – Watford

16 óra: Liverpool – Leicester City

16 óra: Manchester City – Sunderland

16 óra: Swansea City – West Bromwich Albion

16 óra: Tottenham Hotspur – Norwich City

18.30: Newcastle United – Everton

20.45: Southampton – Arsenal

A tabella élmezőnye:

1. Leicester City 38 pont

2. Arsenal 36 pont

3. Manchester City 32 pont

4. Tottenham Hotspur 29 pont (28-14)

5. Manchester United 29 pont (22-14)

6. Crystal Palace 29 pont (23-16)

Olvasói sztorik