Nemzetközi foci

Hiddink csodát vár a Chelsea-től

A holland edző nem adja alább, innen is az élmezőny a cél.

Kapcsolódó cikkek

A klubtörténelem legsikeresebb edzőjét, José Mourinhot nemrég menesztette a Chelsea labdarúgócsapata, a hétvégén Steve Holland korábbi pályaedző irányította a csapatot a Sunderland legyőzése alkalmával, immáron azonban Guus Hiddink a tabella alsó felében elhelyezkedő bajnoki címvédő menedzsere. Hiddink pedig nem spórolt az ígéretekkel…

Szerdai sajtótájékoztatóján például azt találta mondani: az élmezőnyben végez a Chelsea – mindezt úgy, hogy az egyébként szintén kiesőhelyen álló Sunderland legyőzése előtt mindössze egy pont választotta el a Kékeket a kiesőzónától 16 forduló után.

Az MTI híre szerint Hiddinknek nincsenek illúziói a rá váró feladattal kapcsolatban, de matematikailag lehetségesnek tartja a felzárkózást. A londoniak hátránya 11 pont a 4. Tottenham mögött és a hétvégén az élbolyhoz tartozó – a Bogdánnal felálló Liverpoolt a hétvégén kiütő – Watford lesz az ellenfél.

Guus Hiddink már másodszor kerül úgy a Stamford Bridge-re, hogy gondok vannak a csapat háza táján.

– Nem kellene itt lennem a szezon felénél, mert ez azt jelenti, hogy nem jól mennek a dolgok a csapatnál. Néhány évvel ezelőtt hasonló volt a helyzet az érkezésemkor, ennek ellenére boldog vagyok, hogy visszajöhettem – mondta a 69 éves holland szakember.

Szerződése egyelőre májusig szól és bár szeretne tovább maradni, egyelőre erre a szezonra koncentrál, amit a csapattal is tudatosított:

– Tegnap elbeszélgettünk a múltról a fiúkkal, elmondtam, miért vagyok itt. Azt akarom, hogy mindenki nézzen tükörbe, és legyen kritikus önmagával. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, ami a múltban történt, de mivel a játékosok profik, előre kell tekinteniük – nyilatkozta Hiddink.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik