Nemzetközi foci

Van Gaal attól fél, hogy Mourinho sorsára jut

A holland szerint a Manchester Unitednek mindenképpen nyernie kell a Norwich City ellen.

Kapcsolódó cikkek

Az utóbbi időben ismét botladozó Manchester United menedzsere, Louis van Gaal tudja, hogy további vereségek esetén őt is gyorsan meneszthetik, de pillanatnyilag még érzi a klubvezetők teljes támogatását.

A Chelsea edzője, José Mourinho csütörtöki menesztése is hozzájárult, hogy a pénteki sajtótájékoztatón a ManUtd holland trénere reflektorfénybe került. A Reuters cikke szerint keselyűk köröznek a feje felett, illetve nyomás alatt van, miután együttese kiesett a Bajnokok Ligájából, majd a bajnokságban elvesztette az újonc Bournemouth elleni meccset.

A Manchester United 16 forduló után a Premier League negyedik helyén áll, hátránya hat pont az éllovas Leicester City-hez képest, szombaton 16 órától pedig a Norwich City-t fogadja.

„Az egyetlen megoldás, hogy ezt a meccset meg kell nyernünk. Nehéz dolgunk lesz, hiszen a Premier League-ről van szó, de otthon győznünk kell, és akkor minden rendben” – magyarázta Van Gaal. A holland edző taktikáját már a szezon eleje óta kritizálják a szurkolók, akik szerint kedvenc csapatuk játéka meglehetősen hangulattalan.

„A klubvezetők és a játékosok részéről teljes bizalmat érzek, de szükségünk van a jó eredményekre, a győzelmekre. Ezt rajtam kívül a játékosok is tudják. Nem kétséges, hogy nyernünk kell szombaton, mert ha túl sok meccset veszítünk, akkor az én szempontomból vége a világnak…”

Portugál kollégája menesztésével kapcsolatban elmondta: őrült világ a futballközeg, ennek ellenére nagy meglepetés volt számára a döntés.

„Nem számítottam rá, hogy egy ilyen fantasztikus, rekorder menedzsert elküldenek. De már a múlt héten is mondtam, hogy a legfontosabb dolog az eredmény, a második pedig a játékosok, a menedzser és a szakmai stáb közötti kémia. Nem tudom megítélni, mi történt náluk, de nagyon meglepett. Az edzők tudják, hogy ilyesmi bekövetkezhet, hiszen ez egy ilyen világ. Én jól megvagyok a játékosaimmal, bár olvastam több cikket, amelyek szerint ez nem így van, de ez egy őrült világ…”

Van Gaal szerint három vagy négy játékosa visszatérhet sérülése után. Reményei szerint a legutóbbi három meccset kihagyó Wayne Rooney is játszhat, hiszen egész héten tudott edzeni, illetve Chris Smalling és Ander Herrera pályára lépése is valószínűsíthető.

Olvasói sztorik