Nemzetközi foci

Dzsudzsák Balázs elmondta, miért nem lehetett a Real Madrid játékosa

Anno a PSV vezetői is kétkedve fogadták a Debrecenből igazolt szélsőjüket.

Kapcsolódó cikkek

Dzsudzsák Balázs, a török Bursaspor szélsője a Frizbiben nemcsak az Európa-bajnoki szereplés kiharcolásáról, de karrierje legfontosabb állomásairól is mesélt. A TV2-n csütörtökön látható műsorból az is kiderül, szerinte miért nem kerülhetett igazán nagy csapathoz.

– Bayern, Barcelona, Real Madrid… Van esélye magyar játékosnak hozzájuk kerülni? – kérdezte Hajdú Péter, mire Dzsudzsák nemmel válaszolt.

– A PSV-nél tizenkétmillió eurós kivásárlási ár volt rögzítve a szerződésemben. Hiába akadtak irántam olyan érdeklődők, mint a Real vagy a Valencia, ezek a klubok marketingszempontból nem engedhették meg, hogy leigazoljanak, mert magyar vagyok. Egy magyar játékos nem szerepel világversenyen, nem látják sehol. Ezért a szerződtetésemet nem tudták volna megmagyarázni – idézi a szélsőt a Bors, majd hozzátette: sajnálja, hogy nem 23 évesen jutott ki az Európa-bajnokságra.

Dzsudzsák felelevenítette azt az időszakot is, amikor szinte váratlanul a Debrecenből a PSV-be igazolt. Első meccsén állítása szerint alaposan frászt hozott a klubvezetőkre, hiszen a Feyenoord elleni bajnokin sokáig focira emlékeztető megmozdulása sem volt.

– Úristen, kit igazoltunk? – emlékezett vissza a csapat vezetőségének szavaira. A borzalmaknak aztán a 43. percben egy hosszú szólót követően kitűnő passzal vetett véget. Ezután élete eddigi legsikeresebb időszaka következett. Kár, hogy az oroszországi évek már nem csak a csillogásról szóltak.

Dzsudzsák a műsorban két mezét is felajánlotta árverésre egy gyermekotthon javára. A válogatott 7-es és a Bursaspor 77-es dresszét ötszázezer forintos áron kiáltották ki, Balázs pedig azt mondta, ha nem lesz jelentkező, ezt az összeget ő fizeti ki. Hajdú már az asztalnál ráígért, a licit így hatszázezertől indul majd.

Olvasói sztorik