Nemzetközi foci

Valbuenával nyerne Európa-bajnokságot Benzema

A Real Madrid játékosa tagadta, hogy aktív szerepet játszott volna a szexvideós zsarolásban.

Kapcsolódó cikkek

Karim Benzema bízik benne, hogy rendeződik a viszony közte és Mathieu Valbuena között, és a francia válogatott tagjaiként mindketten Európa-bajnoki címet ünnepelhetnek hazai közönség előtt a jövő évi kontinensviadalon.

„Bízom benne, hogy végül rendeződnek a dolgok, és mindketten visszatérünk a válogatottba, hogy közösen nyerjük meg az Európa-bajnokságot” – nyilatkozta a 27 éves támadó, aki először szólalt meg nyilvánosan azóta, hogy belekeveredett válogatottbeli csapattársa szexvideós zsarolási ügyébe. Benzema tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

Az ügy sértettje múlt pénteken Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid csatárát.

Benzemát november elején hallgatta ki, és vette őrizetbe a francia rendőrség, majd a versailles-i bíróság vád alá helyezte, és további nyomozást rendelt el ellene. A játékos egy éjszakát töltött őrizetben, s bár később visszatérhetett Madridba, de folyamatosan ellenőrzik, például nem kerülhet kapcsolatba Valbuenával, illetve az ügy további szereplőivel.

Az még mindig nem teljesen tisztázott, hogy a csatár pontosan milyen szerepet játszott a zsarolásban, de a nyomozók úgy vélik, Benzemát egy gyerekkori barátja vette rá arra, hogy közvetítőként lépjen fel s egyszersmind érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. Amennyiben a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes támadót bűnösnek találják és elítélik, öt év börtönbüntetést is kaphat.

Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy „elrendezését” javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A nyomozás során őrizetbe vettek négy embert, köztük Djibril Cissét, a visszavonulását néhány hete bejelentő korábbi válogatott csatárt, akit azonban kihallgatását követően szabadon engedtek.

Olvasói sztorik