Nemzetközi foci

Megvan a Barcelona legújabb áldozata?

Aligha a Real Sociedad állítja meg a listavezető FC Barcelonát a spanyol bajnokság hétvégi, 13. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A katalánok az október eleje óta lejátszott kilenc tétmérkőzésükből nyolcat megnyertek, és csupán egy döntetlent játszottak. A bajnokságban ötből ötször, a Bajnokok Ligájában pedig háromból háromszor győztek. A Spanyol Király Kupa első fordulójában a harmadosztályú Villanovense azonban gól nélküli eredményt ért el az első mérkőzésen!

Luis Enrique vezetőedző csapata jelenleg nemcsak eredményes, hanem látványos és hatékony futballt játszik, ezt bizonyítja, hogy ezen időszak alatt a kilenc találkozón 28-4 a gólkülönbsége.

A Barcelona legutóbbi két meccse igazi erődemonstráció volt: előbb múlt hétvégén az ősi rivális Real Madridot múlta felül könnyedén 4-0-ra, majd kedden a Bajnokok Ligájában az AS Romát küldte haza 6-1-es vereséggel. Ennek fényében különösen nagy meglepetés lenne, ha a 12 forduló alatt csak 12 pontot gyűjtött baszk csapat ponttal távozna a katalánoktól.

A négypontos hátránnyal második Atlético Madrid a középmezőnyben lévő Espanyolt fogadja, míg a két egymást követő bajnokin vereséget szenvedő Real Madrid az idény egyik meglepetéscsapatához, a hatodik helyen álló Eibarhoz látogat. Megyeri Balázs együttese, a kiesőzóna közelében tartózkodó Getafe CF a Villarrealt fogadja.

Primera División, 14. forduló

November 27. péntek

20.30: Levante – Real Betis

November 28. szombat

16 óra: FC Barcelona – Real Sociedad

18.15: Atlético Madrid – Espanyol

20.30: Málaga – Granada

22 óra: Las Palmas – Deportivo La Coruna

22.05: Celta Vigo – Sporting Gijon

November 29. vasárnap

12 óra: Getafe CF – Villarreal

16 óra: Eibar – Real Madrid

18.15: Rayo Vallecano – Athletic Bilbao

20.30: Sevilla – FC Valencia

Olvasói sztorik