Nemzetközi foci bajnokok ligája

Bajnokok Ligája: további öt nyolcaddöntős hely kelhet el szerdán

A mai rangadón a tavalyi döntős Juventus a már továbbjutó Manchester Cityt fogadja; Ibrahimovics visszatér szülővárosába.

Kapcsolódó cikkek

A keddi gólgazdag összecsapások után a szerdai játéknappal folytatódik a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulója. Ma este további öt csapat biztosíthatja helyét a kiesés szakaszba.

A leginkább kiegyenlített B-csoportból a Manchester United kerülhet be a 16 közé. Ehhez az kell, hogy Old Traffordon legyőzze a PSV Eindhovent. A szeptember közepén rendezett első körben meglepetésre a hollandok nyertek 2-1-re, azóta viszont az angol csapat nem kapott ki, miközben az eindhoveni gárda a CSZKA Moszkva és a Wolfsburg vendégeként is vereséget szenvedett. Az orosz és a német csapat szerdán Moszkvában találkozik egymással, és ha a Farkasok győznek, akkor a CSZKA minden esélyét elveszíti arra, hogy az első két hely valamelyikén végezzen. A Vörös Ördögök szurkolói számára jó hír, hogy Wayne Rooney és Anthony Martial ismét bevethető, ám Carrick, Fellaini, Valencia és Herrera biztosan nem lép pályára ma este.

Az A-csoportban a veretlenül és kapott gól nélkül első, már továbbjutott Real Madrid a Sahtar Donyeck vendége lesz, és a három pont megszerzése esetén biztosan csoportelsőként végez. Ez akkor is bekövetkezik, ha Ukrajnában döntetlennel ér véget a meccs, a Paris Saint-Germain pedig nem nyer Malmöben. A PSG-nek a továbbjutás bebiztosításához nyernie kell Svédországban, a döntetlen abban az esetben elegendő, ha a Sahtar nem veri meg a királyi gárdát. Amennyiben abszolút borul a papírforma, és a Real valamint a PSG is veszít, akkor annyi válik biztossá, hogy a madridi csapat végez az élen a csoportban. A párizsiaknál David Luiz eltiltás, Verratti pedig sérülés miatt hiányzik majd. Zlatan Ibrahimovics különleges este elé néz, hiszen egy álma válik valóra azzal, hogy szülővárosában, nevelőegyesületének stadionjában léphet pályára. A svéd klasszis állítólag Malmö főterét is kibérelte ma estére, hogy a helyiek ott nézhessék az összecsapást. A Malmönek és a Sahtarnak a továbbjutás szempontjából nehéz a helyzete: előbbi csak győzelemmel marad versenyben, utóbbinak pedig szintén fontos a három pont, de ha a párizsi együttes kikap, akkor a Donyecknek még döntetlennel is marad reménye a legjobb 16 közé jutásra.

A C-jelű kvartettben az élen álló Benfica a BL-újonc kazah Asztana vendégeként biztosíthatja be továbbjutását. Ehhez nyernie kell, de elég számára a döntetlen is, ha közben az Atlético Madrid nem kap ki otthon a török Galatasaraytól. Ha a Benfica nyer Kazahsztánban, és az Atlético odahaza nem győz, akkor a portugálok az utolsó forduló eredményeitől függetlenül elsőként zárnak a csoportban. A Matracosoknak viszont elég döntetlent játszaniuk ahhoz, hogy bejussanak kieséses szakaszba.

A D csoportot vezető és már továbbjutott Manchester City az előző kiírásban döntős Juventushoz látogat, és győzelem esetén biztosan csoportelsőként jut tovább. Ugyanakkor olasz siker esetén a torinóiak is biztosan nyolcaddöntősök, de bármilyen eredmény megfelelő a számukra akkor is, ha a másik mérkőzésen az Európa Ligában címvédő Sevilla nem nyer a Mönchengladbach vendégeként. Az andalúz csapatnak csak akkor marad reménye a továbbjutásra, ha legyőzi a németek, és közben a Juventus nem nyer. A spanyolok számára a három pont egyébként azt jelentené, hogy a csoport harmadik helyezettjeként legrosszabb esetben is az EL legjobb 32 csapata között folytatja nemzetközi kupaszereplését, s esélye nyílik az újabb címvédésre. A Juvénál a fontos mérkőzés előtt Khedira, Pereyra, Caceres és Evra játéka is kérdéses, míg a Cityben Nasri és Bony biztosan nem lép pályára.

Az Asztana-Benfica összecsapás 16 órakor, míg a CSZKA Moszkva-Wolfsburg találkozó 18 órakor kezdődik, a többi szerdai meccset egyformán 20:45-kor kezdik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik