Nemzetközi foci

Messi már hetek óta bevetésre kész?

Nem elképzelhetetlen, hogy a Barcelona „trükközött” kicsit Lionel Messi sérülésével. Még az is lehet, hogy már korábban játszhatott volna, ám csodafegyverként vetik be éppen a Real Madrid ellen.

Kapcsolódó cikkek

Noha a Barca – minden sorozatot beleszámítva – tíz meccsből nyolcat megnyert Messi szeptember végi sérülése óta, nem kérdés, hogy a legnagyobb ásszal szívesebben futna neki a Real Madrid elleni szombati csúcsrangadónak. Leo minden bizonnyal a keretben lesz, de azt nem tudni, ezzel mekkorát kockáztatnak a katalánok. Még az is előfordulhat, hogy semekkorát…

Nézzük a tényeket! Szeptember 26-án, a Las Palmas elleni hazai meccs tízedik percében Messit le kellett cserélni. Nem sokkal a találkozó után kiderült, a Barcelona szupersztárja súlyos térdsérülést szenvedett, elszakadt a belső oldalszalagja.

November 21-én, a madridi El Clásicón Messi szinte bizonyosan ott lesz a vendégcsapatban, ám az még nem sejthető, hogy mennyit bír a lába.

Orvosi csoda, vagy a barcelonaiak taktikázása? Alighanem sosem fog kiderülni, mindenesetre a katalán sajtó tíz nappal ezelőtt kezdte el szellőztetni, hogy a „nagybeteg” talán mégis pályára léphet a Bernabéu-stadionban. A Rangadó.hu megkeresett egy szakembert, aki úgy vélte, csöppet sem elképzelhetetlen, hogy a labdarúgó már korábban rendelkezésre állhatott volna, ám „csodafegyverként” akarták bevetni – éppen a nagy derbin.

– Európa legjobb csapatai fantasztikus orvosi stábbal dolgoznak, és abban is biztosak lehetünk, hogy a Barca nem tárt mindent a nyilvánosság elé Messi pontos sérülésével kapcsolatban – magyarázta dr. Kator Miklós, a sportági viszonyokat remekül ismerő kondicionáló sportszakorvos. – Előfordult már, hogy valaki négy héttel azután visszatérhetett a pályára, hogy belső oldalszalag-szakadást szenvedett. Természetesen a sérülés mértéke nagyban függ attól, teljes vagy részleges a szakadás, a gyógymódot is ez határozza meg. Lionel Messi mozgása, stílusa egyébiránt lehetőséget nyújt arra, hogy gyorsan visszatérhessen, ugyanis intelligens, kontrollált mozgás jellemzi.

A szakember kitért arra is, hogy a sérülést követő mérkőzéseken jóval nagyobb a kockázat. A pénteki sajtótájékoztatón Luis Enrique, a Barcelona edzője leszögezte, nem számíthat rá, hogy a kulcsembere tökéletes fizikai állapotban lesz, noha Messi már a hét eleje óta a csapattal tréningezett, és a hírek szerint úgy kellett visszafogni.

Olvasói sztorik