Nemzetközi foci

Ha nem mentik fel, Neymar elhagyhatja Spanyolországot

Ha a brazil adócsalási ügye nem oldódik meg, lehet, hogy nem hosszabbít a Barcelonával.

Kapcsolódó cikkek

Nemrég derült ki, a Barcelona klasszisa, Neymar után is nyomoz a brazil adóhivatal. A 23 éves játékos a hírek szerint mintegy 10.5 millió fonttal nem tud elszámolni, ezért zárolták 31.3 millió fontnyi vagyonát.

Szerződése 2018-ig szól a katalán klubbal, már a hosszabbítás is szóba került, de mint kiderült, amíg nincs tisztázva az adócsalás kérdése, addig nem lehet szó az új kontraktust aláírásáról.

– Tárgyalunk a hosszabbításról, de meg kell oldanunk még néhány dolgot – mesélte Neymar édesapja a Cedena SER rádiónak. – Tudnunk kell, hogy a spanyolok elfogadják-e a jelenlegi helyzetünket. Nehéz ez a szituáció, hiszen sok támadás ér bennünket Brazíliából és Spanyolországból is. Egyeztetünk, hogy mi a teendő ebben a helyzetben. Nem szeretnénk úgy Spanyolországban maradni két, három, öt vagy tíz évig, hogy utána meglepetések érnek minket az adózási rendszer miatt. Tudnunk kell, hogy az, amit teszünk helyes-e. A vizsgálatoknak véget kell érniük, tisztáznunk kell a helyzetet. Ha nem rendeződik ez a szituáció, nem maradhatunk Spanyolországban.

Olvasói sztorik