Nemzetközi foci

Neymar négy góljával Barca-győzelem

Beírta magát a katalán klub évszázados történetében.

A címvédő FC Barcelona hazai környezetben, hátrányból fordítva 5-2-re legyőzte a Rayo Vallecano együttesét a spanyol bajnokság nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

A sérült Lionel Messit nélkülöző Bajnokok Ligája-győztes katalán sztárcsapat húzóembere ezúttal Neymar volt: a brazil válogatott támadó négy góllal járult hozzá a sikerhez, igaz, kétszer büntetőből volt eredményes. Neymar ebben az évszázadban Messi, továbbá Patrick Kluivert és Samuel Eto’o után a negyedik Barca-futballista, aki legalább négy gólt tudott szerezni egy bajnoki mérkőzésen.

Az Európa Ligában címvédő Sevilla 1-1-et ért el az Eibar vendégeként.

Olaszországban az AS Roma könnyedén nyert a vendég Empoli ellen a nyolcadik forduló nyitómérkőzésén. Az AC Milan 1-1-et játszott a Torino otthonában.

Angliában a második helyen álló Arsenal a második félidőben szerzett gólokkal az esélyeknek megfelelően 3-0-ra nyert a Watford vendégeként a kilencedik fordulóban.

Németországban a gyenge rajt és az edzőváltás után sorozatban negyedszer nyert a Borussia Mönchengladbach, amely a kilencedik körben az Eintracht Frankfurt otthonában győzött 5-1-re.

Olvasói sztorik