Nemzetközi foci

Völler szigorúbb ellenőrzést sürget a Bundesligában

Szerinte sem szabad elvenni Franciaországtól a jövő évi Európa-bajnokság rendezését.

Kapcsolódó cikkek

Szigorúbb biztonsági intézkedések bevezetését sürgeti a német bajnokságban Rudi Völler, a Bayer Leverkusen sportigazgatója.

„Olaszországban 2005 óta személyre szóló jegyeket árulnak. Tudom, hogy a reptéren mindenki bosszankodik, ha sokáig tart az ellenőrzés a beszállásnál, de minden, ami a biztonságunkat szolgálja, fontosabb ennél” – nyilatkozott a Bildnek a játékosként világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes Völler.

A német válogatott volt szövetségi kapitánya szerint ugyanakkor a múlt pénteki párizsi terrortámadás után sem szabad elvenni Franciaországtól a jövő évi Európa-bajnokság rendezését.

„Különben minden nagy torna lebonyolítását megkérdőjelezhetnénk. Magától értetődik, hogy át kell gondolni a helyzetet, de nem szabad meghátrálni” – jelentette ki.

A párizsi merényletek után felmerült a héten esedékes több válogatott mérkőzés lemondása, mivel az első robbantások a Stade de France-nál történtek, ahol zajlott a francia–német meccs. A francia válogatott jelképes okokból mindenképpen pályára lép ma este Londonban Anglia ellen, s sor kerül Hannoverben a Németország-Hollandia találkozóra is, amely Joachim Löw német kapitány szerint a szabadság és a demokrácia jelképe lesz.

Ugyanakkor a belga kormány tanácsára biztonsági okokból lemondták a kedd estére Brüsszelbe tervezett belga–spanyol barátságos mérkőzést.

Olvasói sztorik