Nemzetközi foci

Szabályt sérthetett az eltiltott Platini

Bement az UEFA székházába; nem kellett volna...

Kapcsolódó cikkek

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke minden bizonnyal megszegte a felfüggesztésével kapcsolatos szabályt, amikor hétfőn bement a szervezet svájci székházába.

A francia sportvezető délben az UEFA munkatársaival együtt egyperces néma csenddel emlékezett a pénteki párizsi merényletek áldozatira. Ügyvédei az AP amerikai hírügynökségnek elmondták: Platinit rendkívül érzékenyen érintette a hazája fővárosát ért terrortámadás, ezért „lehetetlen volt számára, hogy ne vegyen részt” a nyoni megemlékezésen.

A székházba való belépéssel ugyanakkor – minden bizonnyal – megsértette 90 napos felfüggesztését. A nemzetközi szövetség (FIFA) etikai bizottsága október elején tiltotta el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, mert korrupció gyanújával nyomozást indított ellene a svájci államügyészség. Platini a közelmúltban jelentkezett a FIFA elnökjelöltjének, de a szervezet eseti választási bizottsága az eltiltása miatt egyelőre nem foglalkozott a pályázatával.

A hat helyszínen elkövetett pénteki merényletsorozatban, amelyet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet magára vállalt, a legutóbbi hivatalos jelentések szerint 129-en haltak meg, és több mint 350-en megsebesültek. Közülük 42 embert még mindig intenzív osztályon ápolnak, és többek állapota továbbra is életveszélyes.

Hétfő délben Franciaországban és a világ számos más országában egyperces csenddel emlékeztek az áldozatokra.

Olvasói sztorik