Nemzetközi foci

A FIFA-elnökjelölt jordán herceg összefogást szorgalmaz a terrorizmussal szemben

Ali bin al-Husszein jordán herceg, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki tisztére pályázók egyike arra szólította fel a futballvezetőket, hogy közösen vegyék fel a harcot a szélsőséges irányzatokkal és a terrorizmussal szemben.

A FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja a pénteki párizsi véres merényletek után fordult a világszövetség tagszervezeteihez azzal, hogy csatlakozzanak hozzá, és „a futballcsaládunkon belüli komoly párbeszéd útján érjünk célt” – fogalmazott keddi levelében. Ali, aki a jordán labdarúgó-szövetség elnöke, hangoztatta, hogy véleménye szerint a közös fellépéshez a futballon és általában a sporton keresztül meg kell nyerni a fiatalságot is.

Egyszersmind dicsérte a szurkolókat, „akik az élet és a futball szeretetével szállnak szembe a terroristákkal”. A herceg kitért rá, hogy ő maga is elveszítette több barátját, amikor tíz esztendeje öngyilkos merénylők robbantottak három ammani hotelben.

Rajta kívül még négyen pályáznak a korrupciós botránnyal sújtott FIFA elnöki posztjára. A választást február 26-án tartják Zürichben.

Olvasói sztorik