Nemzetközi foci

U21: 2-1-re megvertük a görögöket

Kalmár és Bese volt eredményes a gyirmóti Európa-bajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Magyarország-Görögország 2-1 (1-0)
Magyarország: Nagy Gergely (Banai Dávid, 46.) – Bese Barnabás, Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Hangya Szilveszter – Forgács Dávid (Varga Szabolcs, 61.), Kocsis Gergő – Gera Dániel, Sallai Roland (Bobál Dávid, 82.), Kalmár Zsolt – Mervó Bence.
Gólszerzők: Kalmár a 45., Bese a 78., ill. Ioannidis a 75. percben

U21-es válogatottunk Kalmár Zsolt és Bese Barnabás találataival 2-1-re legyőzte Görögországot a két csapat gyirmóti Eb-selejtezőjén. A magyar válogatott az egészségügyi és eredményességi szempontból is balul sikerült múlt heti, izraeli mérkőzése után máris javíthatott, idei utolsó Eb-selejtezőjén Görögországot fogadta Gyirmóton. Robert Kilin szövetségi edző négy helyen változtatott a kezdőcsapatán a négy nappal ezelőtti mérkőzéshez képest, Gera Dávid, Mervó Bence, Kecskés Ákos és Bese Barnabás került be az együttesbe – írja tudósításában az mlsz.hu.

Az első magyar lehetőségre az 5. percig kellett várni, egy látványos jobb oldali támadás végén Mervó Bence elől szögletre mentettek a vendégek. A folytatásban a görögök tettek szert labdabirtoklási fölényre, és alakítottak ki helyzeteket, a 12. percben például Funtas fejesét paskolta szögletre Nagy Gergely.

A magyar válogatott játékát az első negyedóra után meglehetősen sok pontatlanság jellemezte, körülményesen építgettük a támadásainkat, könnyű passzokat rontottuk, labdákat adtunk el, ez mind a görögök malmára hajtotta a vizet. A pontrúgásainkban sem volt kellő veszély, a vendégek egészen a hajráig veszélyesebben futballoztak. De mindez belefért, mert a 45. percben, első komoly lehetőségünkből megszereztük a vezetést: Mervó Bence szerzett labdát a görög 16-os előterében, egyből kitette a balösszekötő helyén beinduló Kalmár Zsoltnak, aki a lehető legjobb megoldást választotta, 13 méterről, a kifutó kapus fölött a kapu bal felső sarkába helyezett (1-0).

A második félidőt jobban kezdtük, kevesebb volt a ki nem kényszerített hiba a játékunkban, elmaradtak a görög lehetőségek. Sőt, az 54. percben előttünk adódott helyzet, Kalmár a 16-os bal sarkától ívelt kapura, Kapino kapus a bal felső sarok elől ütötte szögletre a labdát. A félidő közepére valamelyest ismét visszaesett a játékunk, a görögök tettek szert mezőnyfölényre, és a 75. percben sikerült egyenlíteniük: Bese Barnabás szabálytalankodott a 16-osunkon belül, a megítélt büntetőt Ioannidis értékesítette magabiztosan (1-1).

Nem sokáig volt döntetlen az állás, a 78. percben visszaszereztük a vezetést, Sallai Roland ívelt a jobb oldalról, szabadrúgásból a kapu elé, a védőjéről leváló Bese fejesét még védte a kapus, de a magyar jobbhátvéd a kipattanót két lépésről a léc alá vágta (2-1). A hajrában a görögöknek volt ugyan egy-két veszélyes távoli lövésük, de a második góljukat nem tudták megszerezni, a mieink, ha nem is szép játékkal, de nagyot küzdve mindhárom pontot begyűjtötték.

Olvasói sztorik