Nemzetközi foci

Terrortámadás: a stadionban is robbantani akartak

A francia–német meccs is célpont volt.

Kapcsolódó cikkek

A Stade de France-nál robbantó három öngyilkos merénylő közül az egyiknek jegye volt a francia–német meccsre, amire közel nyolcvanezer ember érkezett a stadionba, erősítette meg a francia rendőrség. A merénylő megpróbált bejutni, de a biztonsági őrök felfedezték a rá erősített robbanószerkezetet – írja az Index.

A Wall Street Journalnek nyilatkozott az egyik biztonsági őr, aki azt mondta, nagyjából 15 perce tartott a meccs, amikor megjelent a merénylő. Miután felfedezték, hogy robbanószerkezet van nála, próbált hátrálni, és működésbe hozta a mellényt.

A rendőrök szerint a merénylő a zsúfolt stadionban akart robbantani eredetileg. Néhány perccel később egy másik támadó is felrobbantotta magát egy másik bejáratnál. Egy harmadik támadó pedig egy közeli McDonald’s-nál robbantott.

A három támadásban egy civil halt meg és a három merénylő. Ez egyébként a biztonságiak felkészültségét is jelzi, hiszen ha nem szúrják ki a robbanómellényeket, akkor valószínűleg sokan meghaltak volna a stadionban is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik