Nemzetközi foci

A német futball újjáépítése időbe telik

Időbe telik a német labdarúgás újjáépítése a sportág nemzeti szövetségének (DFB) egyik megbízott vezetője, Reinhard Rauball szerint.

Kapcsolódó cikkek

„A DFB jelenleg meglehetősen problémás helyzetben van, a megújuláshoz sok türelemre, illetve a Bundesliga és az amatőrök együttműködésére van szükség. Ez sokkal több időbe fog telni, mint korábban várható volt” – nyilatkozta a Bild című napilap szerdai számában Rauball, aki eddig a szövetség alelnökeként tevékenykedett.

A Német Labdarúgó Liga első emberét – Rainer Kochhal együtt – kedden nevezték ki a DFB ideiglenes vezetőjévé, miután napvilágot látott, hogy a 2006-os németországi világbajnokság szervezőbizottsága 6,7 millió eurót utalt át a nemzetközi szövetségnek (FIFA) 2005-ben, ezért az eddigi elnök, Wolfgang Niersbach hétfőn lemondott. Közben kiderült: Franz Beckenbauer a vb szervezőbizottságának vezetőjeként négy nappal a rendezési jog odaítélése előtt olyan szerződést írt alá Jack Warnerrel, a FIFA akkori alelnökével, amelyben a szavazatokért cserébe különféle előnyöket ígértek a végrehajtó bizottság Németországra voksoló tagjainak.

A Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge szerdán figyelmeztette a DFB illetékeseit, hogy bánjanak sokkal kíméletesebben Beckenbauerrel.

„Ha egy barát nehéz időket él, akkor is mellette kell állni. Tudomásul veszem, hogy jelentős érdeklődés kíséri a szövetséget, amíg ez az egész ügy tisztázódik, de azt szeretném, ha Beckenbauer személyével óvatosabban bánnának, mert úgy gondolom, a DFB elég sokat köszönhet neki.”

Az egykori aranylabdás támadó arról is beszélt, hogy Reinhard Rauballt szívesen látná a szövetség elnöki posztján, de önállóan.

„Nem vagyok a kettős vezetés híve. Már láttunk erre példát 2004 és 2006 között, és azt a hibát nem kellene ismét elkövetni. Azt javaslom, hogy Reinhard Rauball legyen a DFB elnöke, aki már bizonyította, hogy üzleti érdekektől mentesen képes ellátni a feladatát. Ő egy komoly ember és remek szakmai vezető, jó választás lenne” – vélekedett Rummenigge.

Olvasói sztorik