Nemzetközi foci

Eltiltást és pénzbüntetést kapott Mourinho

Ráadásul az elküldött Carneiro doktornő jogi lépéseivel is szembe kell néznie a Chelsea edzőjének.

Kapcsolódó cikkek

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) pénzbüntetéssel sújtotta a Chelsea vezetőedzőjét, José Mourinhót és életbe léptette egy mérkőzésre szóló eltiltását.

A portugál tréner október elején, a Southamptontól elszenvedett 3–1-es hazai vereség után bírálta a játékvezetőt, ezért az FA 50 ezer fontos (21.8 millió forint) pénzbírságot szabott ki és egymeccses eltiltással is büntette. Utóbbi szankciót felfüggesztették azzal a feltétellel, hogy rögtön alkalmazzák, ha egy éven belül ismét hasonló fegyelmi vétséget követ el.

A szövetség hétfői tájékoztatása szerint mivel Mourinhót a West Ham United elleni találkozón sportszerűtlen reklamálás miatt a bíró elküldte a kispadtól, életbe léptetik az eltiltását és 40 ezer fontos (17.5 millió forint) pénzbüntetést is kapott.

A bajnoki címvédő Chelsea rendkívül gyengén kezdte az idényt: az eddigi 11 forduló során hatszor vereséget szenvedett, így csak 15. helyen áll a Premier League-ben. A vezetőedzőnek szombaton a Stoke City elleni, idegenbeli találkozót kell majd kihagynia.

Korábban írtuk

Ha ez nem lenne elég, Mourinho kálváriájához hozzátartozik, hogy a korábbi csapatorvos, Eva Carneiro feljelentésével is szembe kell néznie. A doktornő feljelentette a portugál trénert, akinek a munkaügyi bíróságon lesz jelenése, hacsak nem születik peren kívüli megegyezés. A vád szerint Mourinho a felelős, amiért elküldték Carneirót az első csapattól annak ellenére, hogy a munkájában nem hibázott.

Mint ismert, a Premier League nyitófordulójában a Chelsea orvosi stábja a pályára rohant ápolni Eden Hazardot, Mourinho pedig felkapta a vizet, mert szerinte a belga csak pihenni akart egy kicsit, így viszont még eggyel kevesebben voltak a pályán a londoniak. Ezt követően Carneiro nem kapott helyet a kispadon, és megszűnt a klubnál betöltött állása.

Olvasói sztorik