Nemzetközi foci

Az AS Roma legyőzésével élen az Inter

Mindent kihagytak a vendég rómaiak, aztán emberhátrányba is kerültek.

Kapcsolódó cikkek

Az Internazionale egy góllal legyőzte vendégét, az AS Romát az olasz bajnokság 11. fordulójának szombat esti rangadóján, így átvette a fővárosiaktól a vezetést a tabellán.

A milánóiak hatodszor nyertek 1-0-ra ebben a bajnoki idényben. A rómaiak szinte az egész mérkőzésen hatalmas fölényben futballoztak, de a hazaiak kapusa, a szlovén Samir Handanovic bravúrt bravúrra halmozott, míg a másik oldalon a kaput eltaláló két lövésből egy utat talált a hálóba. Az AS Roma a hajrát már emberhátrányban töltötte, mert Miralem Pjanic megkapta második sárga lapját, úgyhogy nem volt esélye az egyenlítésre.

A címvédő Juventus a 94. percben szerzett góllal 2-1-re legyőzte városi riválisát, a vendég Torinót az olasz élvonal 11. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Spanyolország: idegenben nyert a Barcelona

A címvédő FC Barcelona kétgólos győzelmet aratott a Getafe CF vendégeként a tizedik fordulóban, így pontszámban utolérte az éllovas Real Madridot, amely jó első és gyenge második félidőt hozó meccsen 3-1-re verte az utolsó előtti helyre lecsúszott Las Palmast.

Az Európa Liga címvédője, a bajnokságban a mostani fellépése előtt nyolcadik helyezett Sevilla 2-1-re kikapott az ötödik Villarreal otthonában. A középmezőnyben tanyázó Valencia hatékony második félidei játékával 3-0-ra verte a sereghajtó, és edzőváltás után lévő Levantét. A Celta Vigo a 89. percben szerzett góllal győzött 3-2-re a Real Sociedad otthonában.

Németország: Dárdai csapatát kitömték

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC házigazdaként 4-1-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Borussia Mönchengladbachtól a német Bundesliga 11. fordulójának szombati játéknapján. A berliniek a mostani szezonban először kaptak háromnál több gólt egy találkozón, először vesztettek hazai környezetben, összességében pedig – öt győzelem és két döntetlen mellett – negyedszer maradtak pont nélkül.

Szalai Ádám együttese, a kiesőhelyen álló Hoffenheim gól nélküli mérkőzést játszott Kölnben, a magyar válogatott bő keretébe a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt visszakerülő csatár a cserepadról nézte végig a meccset.

Kevesebb, mint negyedórával a vége előtt szerezte meg a győztes gólt a dobogó-közeli csapatok találkozóján a jobban hajrázó Wolfsburg a Bayer Leverkusennel szemben.

Anglia: élen a Manchester City

Nehezen ugyan, de nyert a listavezető Manchester City az angol bajnokság 11. fordulójának szombati játéknapján. A házigazdák a hajrában egy büntetővel múlták felül 2-1-re a vendég Norwich City együttesét.

Üldözőik közül a második Arsenal szintén begyűjtötte a három pontot, méghozzá simán, háromgólos sikert aratva a Swansea City vendégeként. Ugyanakkor a West Ham United kétgólos vereséget szenvedett Watfordban, a Manchester United pedig gól nélküli meccset játszott a Crystal Palace otthonában. Előbbi így a harmadikról visszacsúszott az ötödik helyre, utóbbi pedig maradt negyedik, mert a West Bromwich Albiont idegenben 3-2-re legyőző Leicester City jött fel a dobogós pozícióba.

A Liverpool 3-1-re nyert a címvédő Chelsea vendégeként. Ez volt a Liverpool első győzelme az október 8-án kinevezett vezetőedző, a német Jürgen Klopp irányításával. Kollégája, a portugál José Mourinho számára viszont – a brit sportsajtó közelmúltbeli értesülései szerint – ez lehetett az utolsó meccs a Chelsea kispadján, csapata ugyanis címvédő létére már a hatodik vereségét volt kénytelen elkönyvelni a bajnokságban.

A Vörösök legutóbb több mint három évvel ezelőtt, 2012. május 8-án győzték le szombati ellenfelüket, amelynek otthonában ezt megelőzően 2011 novemberében tudtak nyerni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik