Nemzetközi foci

Mourinho most is halál nyugodt: nem aggódik a kirúgás miatt

Kapcsolódó cikkek

Katasztrofális rajtot vett a Premier League-ben a José Mourinho által vezetett, bajnoki címvédő Chelsea. A portugál szakvezető az első tíz fordulóban mindössze három győzelmet ünnepelhetett csapatával, ráadásul a Bajnokok Ligájában is veszítettek már öt pontot, míg a Ligakupából éppen ezen a héten búcsúztak.

Mourinho kirúgása már hetek óta téma a sajtóban, sokak szerint csak a rekordösszegű „végkielégítés” tartja vissza a vezetőséget a menedzser leváltásától. Aki azonban továbbra is brutálisan magabiztos, és ezt nem is rejti véka alá:

– Nem aggódom a leváltásom miatt – jegyezte meg a portugál, hozzátéve, nem érti, másokat miért foglalkoztat ez a téma. – Egyetlen másodpercig sem fordult meg a fejemben a búcsú. Az eredmények miatt viszont aggódom. A szombati, Liverpool elleni meccs megnyerésével foglalkozom, az érdekel, hogy kvalifikáljuk magunkat a BL következő körébe, és hogy visszakapaszkodjunk a tabellán oda, ahova a Chelsea való.

Majd a portugál az őt kérdező újságírókat is keményen leosztotta.

– Szeretném megérteni, miért lesznek az emberek izgatottak attól, ha felmerül: valaki elveszítheti az állását. Ha azt mondjátok nekem, hogy az újságotok húsz munkatárstól fog megválni, először is értetek fogok aggódni. Másodszor pedig amiatt fogok aggódni, hogy nem tudom, kik a többiek, akiket szintén az utcára tesznek. A menedzseri munka az egyetlen, ahol az embereket akkor tölti el izgalom, ha valakit kirúgnak. Ez szomorú. Itt van például a Brendan Rodgers-ügy: majdnem megnyerte a Premier League-et. Az év menedzsere lett, felkapták, majd egyes emberek keményen dolgoztak egészen addig, amíg ki nem rúgták. Nehéz ügy. Nem tartozom ebbe a világba. Túl érzékeny vagyok az ilyesmire. Utálom, ha az emberek elveszítik a munkájukat. Nem csak a futballban, hanem bárhol máshol is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik