Nemzetközi foci

Napokon belül bejelentik Klopp érkezését

Angol sajtóhírek szerint befejeződtek a tárgyalások a Liverpool és a német szakember között.

Kapcsolódó cikkek

Sajtóértesülések szerint Jürgen Klopp hároméves szerződést kap a Bogdán Ádámot is foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatánál. Az angol lapok úgy tudják, a klub még a héten hivatalosan bemutatja a német edzőt, aki a vasárnap menesztett Brendan Rodgers helyét foglalja el a kispadon.

Az Independent, a Mirror, a Telegraph és a BBC szerint egyértelműen a Borussia Dortmund volt trénere lesz a befutó az olasz Carlo Ancelottival szemben. A Daily Mail pedig azt írta, már be is fejeződtek a tárgyalások a Liverpool és a 48 éves Klopp között. A korábbi 35-szörös német válogatott középpályás, Stefan Effenberg szerint Klopp hamarosan folytatja edzői karrierjét, s ezt vélhetően a Liverpoolnál teszi majd.

– Néhány hete azt mondta nekem, hogy készen áll egy olyan klub vezetésére, amely nincs a legmagasabb szinten, hogy fel tudjon építeni valamit” – nyilatkozta Effenberg. – Ez pedig lehet a Liverpool, nem igaz? A liverpooli az egyik legjobb atmoszféra, nagyon hasonlít a dortmundira. A szurkolók mindig a klub mögött állnak, ezt pedig Klopp nagyon szereti.

A 42 éves északír Rodgers 2012-től irányította az FC Liverpoolt, és 2014-ben bajnoki ezüstérmet szerzett a csapattal. A jelenlegi szezonban ugyanakkor az együttes nyolc forduló után 12 ponttal a tabella 10. helyén áll annak ellenére, hogy a nyáron 110 millió euróért érkeztek új játékosok. Az Európa Liga csoportkörében a liverpooliak eddigi két mérkőzésükön két pontot gyűjtöttek.

Olvasói sztorik