Nemzetközi foci

Blatter nem hajlandó felállni

Pedig már a szponzorok is a távozását követelik.

Kapcsolódó cikkek

Több hónapos hallgatást törtek meg a FIFA támogatói, ugyanis a szervezetet érintő, május végén kirobbant korrupciós botrány óta nem kommunikálták álláspontjukat a nyilvánosság előtt. Pénteken a Coca-Cola, a McDonald’s, a Budweiser és a Visa adott ki közös közleményt, amelyben azonnali távozásra szólítják fel a svájci sportdiplomatát, hétfőn pedig a Hyundai jelezte, a reformok folytatását várja.

Az üdítőital-gyártó vállalat vezetői úgy vélik: a hiteles és tartós reformfolyamat csak akkor vehető komolyan, ha Blatter távozik posztjáról. Hozzátették: minden nap, amit elnökként tölt, tovább rombolja a FIFA hírnevét. Álláspontjuk szerint ez a folyamat csak olyan személy irányításával állítható meg, aki nem érintett a korrupciós botrányban.

Sepp Blatter eddig nem reagált a közleményekre, most is ügyvédjén keresztül üzent, aki elmondta, hogy az elnök szilárd meggyőződése, hogy azonnali távozása nem szolgálná a FIFA érdekeit, mert továbbra is képes elősegíteni a reformfolyamatot, ezért februárig nem fog távozni.

Az ötödik ciklusát töltő Blatter június 2-án lemondott posztjáról, de ekkor jelezte, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi, de az új vezető február 26-án esedékes megválasztásáig ő marad az elnök, miközben szeptember vége óta a svájci hatóságok korrupció gyanújával nyomoznak ellene.

Olvasói sztorik