Nemzetközi foci bajnokok ligája

Döntetlennel kezdett a BL-ben a Puskás Akadémia

UEFA Ifjúsági Liga, főcsoport, 1. mérkőzés
APOEL (ciprusi) – Puskás Akadémia 3-3 (1-2)
Nicosia, Ciprus. Játékvezető: Krastev (bolgár)
Puskás FC: Tóth B. – Kertai, Csonka, Lipcsei, Spandler – Mészáros D. (Tóth K., a szünetben), Szabó B. (Erdei, 71.), László N. – Damásdi, Péter B., Óvári (Mezőssy, 83.). Edző: Komjáti András
Gólszerzők: G. Krisztodolu (27), C. Karalambusz (52), D. Karalambusz (tizenegyesből 58.), illetve Óvári (6., 45.), Szabó B. (70.)

A Puskás Akadémia U19-csapata szerda délután Cipruson lépett pályára az UEFA Youth League, azaz az ifjúsági Bajnokok Ligája bajnoki ágának első körében. A magyar együttes a ciprusi rekordbajnok APOEL korosztályos csapatával mérte össze tudását.

Jól kezdtek a magyar fiatalok: Óvári Zsolt már a hatodik percben vezetést szerzett. Ugyan a félidő közepén egalizáltak a vendéglátók, a játékrész végén ismét Óvári talált a hálóba, így 2-1-es magyar vezetéssel ért véget az első negyvenöt perc.

A második játékrész aztán hidegzuhannyal kezdődött: az 52. percben előbb egyenlített, majd öt perccel később tizenegyesből a vezetést is megszerezte a ciprusi csapat (3-2). Szabó Bence a találkozó hajrájába érve egalizált, és bár a meccs utolsó perceiben is alakított ki helyzeteket a Felcsút, nem született újabb gól, így 3-3-as eredménnyel kezdett idegenben Komjáti András csapata.

A párharc visszavágójára október 21-én kerül sor. A továbbjutó csapat a második fordulóban a finn HJK és a skót Celtic párharcának győztesével találkozik.

Olvasói sztorik