Nemzetközi foci

Európa legjobban rajtoló csapata a Fradi

Világszinten is kimagasló a zöld-fehérek bajnoki veretlensége; csak a Manchester City tartja a lépést.

Kapcsolódó cikkek

Nyolc mérkőzés, nyolc győzelem az OTP Bank Ligában a Ferencváros mérlege. A bajnoki címre hajtó zöld-fehérek még nem hibáztak a 2015–2016-os NB I-ben – legutóbb az ősi rivális Újpestet győzték le idegenben két hajrágóllal 2-1-re.

A Fradi immár Európa legjobban rajtoló csapatának mondhatja magát. Minden meccsét megnyerte, így 24 megszerzett ponttal vezeti a magyar bajnokságot. Gólkülönbsége 19-3, vagyis +16, ami eggyel jobb, mint a szintén hibátlanul, nyolc győzelemmel rajtoló (22-7) svájci FC Basel mutatója – eddig utóbbi együttes előzte meg egyedül a sorban a nyáron kezdődő bajnokságok éllovasai közül.

A Manchester Cityvel áll az élen

Ha a győzelmi sorozatot nézzük, akkor világszinten is élcsapatnak számít a Fradi, amely egy másik klubbal, az angol Manchester Cityvel áll az élen. Mindkét alakulat megnyerte a legutóbbi 11 bajnokiját – a Citynek 29-4, a Fradinak pedig 23-3 a gólkülönbsége ezeken a találkozókon – igaz, előbbi az angol Premier League-ben, utóbbi az NB I-ben tudta felmutatni ezt a sorozatot.

A Ferencvárost legutóbb a Diósgyőr tudta legyőzni a bajnokságban még tavaly októberben – a csapat azóta 28 bajnokit vívott meg veretlenül. Nála csak egy csapat tud hosszabb veretlen szériát felmutatni: a horvát Dinamo Zagreb 46 bajnoki óta legyőzhetetlen. További egy együttes van, amely már húsz fölé nyújtotta verhetetlenségét a bajnoki ellenfeleivel szemben: a Luiz Felipe Scolari vezette kínai Kuangcsou Evergrande az elmúlt 21 élvonalbeli meccsén nem talált legyőzőre.

Olvasói sztorik