Nemzetközi foci

Böde Dánielt leigazolná a Lech Poznan

Az NB I góllövőlistáját toronymagasan vezető Fradi-csatár télen Lengyelországba szerződhet.

Kapcsolódó cikkek

A Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is foglalkoztató Lech Poznan csapatának ebben a szezonban nagy problémái vannak a gólszerzéssel. Európa leggyengébben rajtoló bajnoki címvédője a lengyel Eurosport honlapjának cikke szerint télen le akarja igazolni Böde Dánielt, aki jelenleg a kontinens leghatékonyabb gólszerzőjének számít, nyolc magyar bajnoki mérkőzésen tíz alkalommal volt eredményes a Ferencvárosban.

Böde megszerzésére egyébként már korábban, 2013-ban is törekedett a Lech Poznan, de akkor a Fradi túl magas összeget kért érte. Most más a helyzet, mert a 28 éves csatár szerződése jövő nyáron lejár, a Fradi hosszabbítási ajánlata pedig állítólag nem tartalmaz sokkal jobb feltételeket. A támadó szeretné magát kipróbálni külföldön, erre pedig a legalkalmasabb pillanat most adódik, a legalkalmasabb klub pedig a Lech lehet.

Januárban Böde már aláírhat egy másik klubhoz, és ha nem hosszabbít jelenlegi csapatánál, akkor a Ferencvárosnak is az lesz az érdeke, hogy pénzt lásson belőle, mert jövő nyáron ingyen távozhatna. Ha a Lech sikerrel járna, ezt a tranzakciót ahhoz lehet majd hasonlítani, ahogyan a varsói Legia megszerezte Nikolics Nemanját a Videotontól, hiszen ő ugyancsak gólkirály volt, a székesfehérváriak szintén bajnokok lettek tavasszal, de a klub nem volt képes hosszabbítani legeredményesebb játékosával, aki végül ingyen távozott.

A szerző szerint Böde tökéletesen illeszkedne a Lech Poznań jelenlegi játékrendszerébe, a klubnál hagyományosan kedvelik a magas, jól fejelő csatárokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik