NB I

Meg tudja-e tartani Bödét a Fradi?

A Ferencvárosnak csak béremeléssel van esélye elérni a szerződéshosszabbítást.

Kapcsolódó cikkek

A 28 éves Böde Dániel a Ferencváros legnagyobb értéke, a gólerős csatárnak azonban a nyáron lejár a szerződése, így akár százmilliókat is bukhat rajta a klubja, ha nem hosszabbít vele – írja a Blikk.

A gólkirályjelölt szombaton a duplájával főszerepet vállalt a legnagyobb hazai rivális, az Újpest elleni győzelemből (2-1), nyolc forduló után már tíz találatnál jár.

A zöld-fehéreknél bíznak benne, a történelem nem ismétli önmagát. Tavaly Nikolics Nemanja (27) állt ugyanilyen mutatóval a hazai élvonalban, a Videoton vezetősége decemberben kezdett tárgyalni a szerződéshosszabbításról. A székesfehérváriak nem tudtak megegyezni vele, így a nyáron ingyen távozhatott a lengyel Legiához, ahol ontja a gólokat, és nem mellékesen évi 123 millió forintos fizetésével (persze euróban) a liga legjobban kereső labdarúgójának számít. Ráadásul 625 millióért már vitte volna az angol Reading, igaz, még nem adják el a varsóiak.

A Ferencváros szeretné megtartani Bödét, aki az átigazolási ügyekben mértékadó transfermarkt.de portál szerint 600 ezer eurót (187.8 millió forintot) ér jelenleg. A szerződése 2016. június 30-ig érvényes, fél évvel a lejárta előtt már szabadon tárgyalhat az érdeklődő klubokkal, vagyis az FTC-nek legkésőbb decemberig meg kellene egyeznie vele.

A Blikk úgy értesült, az egyesület már többször leült a játékossal és a menedzserével, a támadónak nincs ellenére a hosszabbítás, az egyeztetések folyamatosak. Nyilvánvaló, a megállapodáshoz az eddigieknél magasabb fizetést kell kínálnia az egyesületnek.

Ifj. Laczkó Mihály FIFA-licences menedzser szerint az NB I nem mérvadó nemzetközi szinten. Ha külföldre akar igazolni, akkor ingyen van rá a legnagyobb esélye, ha az FTC pénzt kérne érte, akkor valószínűleg nem lenne iránta érdeklődés.

Olvasói sztorik