NB I

Böde: „Ez több mint három pont”

A szünetben megnyugodtak, és az Újpest–Fradi derbi második félidejében már jobban futballoztak.

A hírtelevíziók kommentár nélkül című rovatában bemutatott felvételekhez hasonlóan Böde Dániel teljesítményére sem szükséges jelzőket használnunk, elég, ha csak rápillantunk az élvonal góllövőlistájára, amelyen azt láthatjuk, hogy a Ferencváros csatára nyolc forduló után tíz találattal büszkélkedhet. Ezután nézzük a szombat esti Újpest–Fradi derbi (1-2) jegyzőkönyvét, abban pedig az szerepel, hogy a zöld-fehérek mindkét gólját ő szerezte, az egyiket a 78., a másikat a 89. percben.

A csatár a lefújás után a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a rögzített helyzetből kapott korai gól rányomta a bélyegét a játékukra az első félidőben.

– Ahogy a nagykönyvben meg van írva… Mit lehet ehhez hozzátenni?
– Semmit! Nagyon boldogok vagyunk, én is, meg az egész csapat is, hogy meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Úgy gondolom, tettünk érte, hogy sikerüljön – kezdte Böde Dániel.

– Hogyan lehet szavakba önteni azt, amikor az utolsó percben győztes gólt lő valaki Újpesten, a Ferencváros mezében?
– Sehogy!

– Mi történt az első félidőben, hiszen szinte végig a hazaiak voltak fölényben?
– Szerintem megzavarodtunk egy kicsit a korai gól miatt, hiszen rögzített helyzetből kaptuk, de ha jobban koncentrálunk, kivédekezhettük volna. Utána egy kicsit kapkodtunk, idegesen játszottunk, de a szünetben megnyugodott mindenki, és a második félidőben már jobban futballoztunk.

– Konkrétan miben változtattak?
– Akkor már rájuk tudtuk erőltetni az akaratunkat, a középpályán jobban elkértük a labdákat, sokkal pontosabbak voltunk, nem kapkodtunk. Úgy gondolom, ez nagyban befolyásolta a mérkőzést.

– Jobb érzés, más érzés Újpesten nyerni, mint bárhol máshol idegenben?
– Nagyszerű érzés, és úgy gondolom, Újpesten győzni, az egy kicsivel több mint három pont. Mindenki tudja, hogy ez több mint egy mérkőzés. De főleg így, hogy a nyolcvankilencedik percben győztes gólt rúg az ember… Ez fantasztikus!

Olvasói sztorik